Reprezentanții Sindicatului Liber al Navigatorilor au participat la negocierile dintre Asociația Armatorilor Norvegieni (NSA) și sindicatele europene ale navigatorilor

Reprezentanții SLN s-au întâlnit cu cei ai Asociația Armatorilor Norvegieni. FOTO SLN

Reprezentanții Sindicatului Liber al Navigatorilor au participat la Oslo, în perioada 21-24 ianuarie, la negocierile dintre Asociația Armatorilor Norvegieni (NSA) și sindicatele europene ale navigatorilor.

Pe agenda discuțiilor dintre NSA și SLN s-au aflat subiecte importante, precum angajarea navigatorilor români pe nave sub pavilion Norvegia, evaluarea contractelor colective de muncă în vigoare (NIS și Model CBA) și amendarea lor cu noile prevederi ale Autorității de Înregistrare a navelor sub pavilion Norvegia (NIS), Agreementul Social România-Norvegia și posibilitatea plații contribuțiilor sociale pentru navigatorii români în România precum și stabilirea datei negocierii contractelor colective de muncă.

Cu aceasta ocazie, reprezentanții SLN, Aurel Stoica și Adrian Mihălcioiu au înmânat plachete aniversare cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la înființarea Sindicatului Liber al Navigatorilor și au primit felicitări din partea NSA dar și a sindicatelor navigatorilor din țările europene.

Asociația Armatorilor Norvegieni reprezinta companii de navigație dintre cele mai importante pe plan mondial, ocupând locul al cincilea în lume ca valoare și capacitate de transport.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*