Remus Negoi: “Se împlinesc 115 ani de când a apărut prima “Salvare” în Bucureşti. De atunci, acest serviciu a devenit unul dintre cele mai solicitate din domeniul medical”

Președintele USR Constanța, Remus Negoi. FOTO Paul Alexe

Senatorul USR-PLUS Remus Negoi a transmis un mesaj de Ziua Națională a Ambulanței, afirmând că se împlinesc 115 ani de la înființarea acestui serviciu, care de atunci a devenit unul din cele mai solicitate din domeniul medical.

“Este Ziua Naţională a Ambulanţei. Se împlinesc 115 ani de când a apărut prima “Salvare” în Bucureşti, aşa cum se numea la momentul înfiinţării. De atunci, acest serviciu a devenit unul dintre cele mai solicitate din domeniul medical. În ultima perioadă, în contextul pandemiei de COVID 19, ambulanţierii, medicii şi asistentele din cadrul Serviciului de Ambulanţă au avut o misiune extrem de importantă şi dificilă, s-au aflat mereu în linia întâi în lupta cu virusul şi au fost expuşi riscului de îmbolnăvire, fiind primii în contact direct cu pacienţii”, a spus Remus Negoi.

El a mai afirmat că pentru Serviciul Județean de Ambulanță Constanța sezonul estival înseamnă mai multă muncă decât în mod obișnuit.

“Prin efortul, implicarea şi dedicarea de care dau dovadă şi-au îndeplinit exemplar misiunea pentru a face faţă celei mai mari provocări pentru sistemul de sănătate publică din ultimul secol, pandemia de COVID 19.

Pentru angajaţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă Constanţa, sezonul estival înseamnă mai multă muncă decât în mod obişnuit. Numărul solicitărilor creşte, în timpul verii, în medie, cu 80-100 de cazuri pe zi în tot judeţul. Echipele de prim ajutor sunt permanent în alertă pentru a face faţă numărului mare de intervenţii, în special pe litoral”, a declarat Remus Negoi.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*