Reducerea costurilor energetice la Liceul Tehnologic din Mihai Viteazu, printr-un proiect de reabilitare termică

Liceul din Mihai Viteazu. FOTO Paul Alexe

Liceul Tehnologic din comuna constănțeană Mihai Viteazu va intra de luni, 07 februarie, în renovare, urmând să se lucreze la anveloparea clădirii, pentru a-i crește eficiența energetică.

„Primăria Mihai Viteazu a demarat un proiect pentru izolarea termică a Liceului Mihai Viteazul, respectiv reparații la fațadă și anvelopare. Scopul proiectului este reducerea consumului de energie, prin anveloparea clădirii, de aici rezultând reducerea costurilor cu încălzirea. Mai ales că în ultima perioadă s-au scumpit și materialul lemnos și carburanții”, spune primarul din Mihai Viteazu, Gheorghe Grameni.

Lucrările din cadrul acestui proiect presupun termoizolarea completă a clădirii cu polistiren. În plus, se vor face și lucrări exterioare de reparație și lucrările conexe necesare. Reparațiile și anveloparea vor dura aproximativ o lună, iar costurile sunt acoperite din bugetul primăriei.

„De luni începem lucrările și se estimează că vor fi gata în maximum o lună de zile. Poate chiar mai repede. Cel puțin așa a promis firma care va realiza proiectul. Banii, aproximativ 280.000 de lei, vin din fondurile locale”, a mai precizat primarul comunei Mihai Viteazu.

La Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul” învață aproximativ 400 de elevi, preocuparea autorităților locale fiind de a le oferi acestora cele mai bune condiții de studiu.

„Pentru noi, investiția în educația copiilor reprezintă o prioritate. Vrem să asigurăm condiții optime pentru desfășurarea actului educațional, iar elevii să poată participa la cursuri într-un cadru adecvat studiului”, a mai declarat primarul Gheorghe Grameni.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*