Record de infectări cu coronavirus în Constanța: numărul cazurilor confirmate a depășit 100

Un număr record de cazuri confirmate de coronavirus, 122, s-a înregistrat în județul Constanța în ultimele 24 de ore. De asemenea, potrivit Prefecturii Constanța, incidența cazurilor la nivelul municipiului Constanța a depășit 1,5 la mia de locuitori.

Astfel, în perioada 17 – 30 septembrie, în municipiul Constanța au fost înregistrate 481 de cazuri, ceea ce duce la o rată a incidenței cumulate de 1,54/1.000 de locuitori.

„Doar că, în cazul Constanței, din cele 481 de cazuri, 39 sunt rezidenți și personal al Căminului pentru Persoane Vârstnice, aparținând DGAS Constanța și 27 de beneficiari și personal din Centrul Orizont. Având în vedere că aceste 66 de cazuri provin din medii izolate, iar confirmarea s-a făcut în interiorul centrelor, DSP Constanța a propus calcularea ratei incidenței cumulate fără aceste cazuri. Astfel, rata incidenței cumulate reale de la nivelul municipiului Constanța este de 1,33/1.000 de locuitori”, au precizat reprezentanții Prefecturii Constanța.

Situații asemănătoare s-au înregistrat și la Eforie, cu 30 de cazuri în perioada 17 – 30 septembrie. Dintre acestea, 28 provin dintr-un centru rezidențial privat. Astfel, rata incidenței cumulate, fără cazuri din centrul privat, este de 0,54/1.000 locuitori.

O altă situație în care a fost calculată, inițial, o rată a incidenței de peste 1,5/1.000 de locuitori, s-a înregistrat la Agigea. Acolo, au fost 29 de cazuri în ultimele 14 zile, doar că 22 din total provin dintr-un grup de muncitori străini, care lucrează împreună, sunt cazați în același loc. Ancheta epidemiologică a relevat faptul că infectarea s-a făcut în interiorul acestui grup și nu printr-o transmitere comunitară. Rata incidenței cumulate, fără cazurile muncitorilor străini, este de 0,82/1.000 locuitori.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*