Reconfigurare urbană în zona Dacia din Constanța: urmează trei luni de lucrări edilitare

Reconfigurare urbană în zona Dacia. FOTO Primăria Constanța

Alei de acces reabilitate, trotuare cu o infrastructură modernă și noi locuri de parcare urmează a fi făcute în zona Dacia. Arealul delimitat de bulevardul Alexandru Lăpușneanu și strada Primăverii va fi reconfigurat total printr-un proiect care urmărește revitalizarea urbană a zonelor rezidențiale.

Potrivit Primăriei Constanța, urmează trei luni de lucrări edilitare care vor schimba aspectul spațiului urban. Se vor reabilita străzile Pictor Ștefan Luchian, Pictor Nicolae Grigorescu și aleile Pictor Nicolae Tonitza, Cameliei, Iasomiei, Magnoliei, Mimozelor și Brândușelor, se vor moderniza aleile de acces către blocuri și zonele destinate circulației pietonilor iar spațiile dintre blocuri vor fi reorganizate pentru a fi transformate în parcări rezidențiale.

În prezent, echipele administratorului drumului public lucrează simultan la amenajarea a trei zone care vor găzdui spații destinate parcării autovehiculelor.

Pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, în zona blocului L1 se refac suprafețele, în vederea aplicării stratului de asfalt. Amplasamentul situat pe locul unui teren viran este stabilizat prin turnarea mai multor straturi de piatră și se montează bordurile care vor delimita locurile de parcare.

Lucrările se extind și pe terenul delimitat de aleea Pictor Nicolae Tonitza și aleea Cameliei, unde este reamenajată suprafața carosabilă. Echipele administratorului drumului public intervin în aceste zile cu utilaje pentru excavarea terenului.

O altă zonă de interes este cea situată pe aleea Cameliei, în dreptul blocului LE51, care este reconfigurată pentru a fi create condiții civilizate pentru parcarea autovehiculelor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*