Razie de amploare pe străzile din municipiul Constanța, la acțiune participând polițiști din mai multe structuri

Polițiștii au aplicat sancțiuni șoferilor prinși în neregulă. FOTO IPJ Constanța

Polițiștii constănțeni au organizat, în cursul nopții de 12 spre 13 octombrie, o razie în municipiul Constanța, la care au fost angrenați 123 de polițiști rutieri, de investigații criminale, ordine publică și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale. În acest context, au fost controlate peste 1.300 de autovehicule și au fost întocmite 6 dosare penale.

Mega acțiunea ce a împânzit orașul constanța s-a desfășurat în intervalul orar 00.00-06.00. Polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța, împreună cu polițiști ai Serviciului Rutier Constanța, din cadrul secțiilor de Poliție urbană, sprijiniți de luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale au desfășurat o acțiune pe linia conducerii sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

În urma controalelor, polițiștii constănțeni au constatat 6 infracțiuni, dintre care 5 contra siguranței circulației pe drumurile publice.

Polițiști din cadrul Secției 2 au depistat un tânăr de 20 de ani, din județul Bacău, care conducea o autoutilitară pe bulevardul Aurel Vlaicu, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiști din cadrul Secției 2 au depistat un bărbat care conducea un autoturism pe bulevardul Mamaia, în timp ce se afla sub influența substanțelor psihoactive. În urma testării cu aparatul drug-test, a rezultat o valoare pozitivă la canabis.

Polițiști din cadrul Secției 3 au depistat un bărbat, în timp ce conducea un autoturism pe strada Traian, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiști din cadrul Secției 4 au depistat un bărbat în timp ce conducea un autoturism pe strada Portiței, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, au fost legitimate peste 1.500 de persoane şi au fost controlate 1.332 de autovehicule, fiind aplicate 95 de sancțiuni contravenționale, dintre care 85 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

Valoarea sancțiunilor este de 53.800 de lei.

În cadrul acțiunii au fost reținute 6 permise de conducere și au fost retrase 18 certificate de înmatriculare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*