Razie a polițiștilor municipiului Constanța: s-au aplicat 220 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 100.000 de lei

Razie a polițiștilor municipiului Constanța. FOTO IPJ Constanța

Polițiști municipiului Constanța au desfășurat în cursul nopții trecute o acțiune cu efective mărite, pe linia menținerii unui climat optim de ordine și siguranță publică, prevenirea și combaterea faptelor ilegale, precum și a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. La acțiune au participat peste 130 de polițiști din cadrul structurilor de poliție rutieră, ordine publică și investigații criminale, cu sprijinul jandarmilor și al polițiștilor locali constănțeni.

Astfel, au fost legitimate aproximativ 900 de persoane, totodată fiind oprite, pentru control, peste 600 de autovehicule. De asemenea, aproximativ 250 de conducători auto au fost testați cu aparatele etilotest și drug-test.

În urma activităților, polițiștii au aplicat 220 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 103.000 de lei, dintre care 107 la O.U.G. 195/2002 și 99 la Legea 61/1991. Totodată, polițiștii au reținut, în vederea suspendării, cinci permise de conducere și au retras 23 de certificate de înmatriculare. În plus, au fost reținute șase seturi de plăcuțe de înmatriculare.

Exemplu:

La data de 12 noiembrie, în jurul orei 23.30, polițiștii au identificat un bărbat, de 39 de ani, care consuma băuturi alcoolice în spațiul public. În urma controlului corporal sumar efectuat, asupra acestuia a fost identificat un pistol de tip airsoft cu bile din plastic. Bărbatul a fost sancționat contravențional, conform Legii 295/2004, cu amendă în valoare de 2.000 de lei, precum și cu amendă în valoare de 100 de lei, potrivit Legii 61/1991. De asemenea, pistolul a fost ridicat, în vederea confiscării.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*