RAJA va debranșa CET-ul de la rețeaua de apă și canalizare dacă nu se plătesc facturile restante

CET Constanta. FOTO Catalin Schipor

La ora actuală, Societatea Electrocentrale Constanta S.A. înregistrează către RAJA SA un debit în valoare totală de 2.887.510,77 lei reprezentând contravaloare facturi apă-canal și penalități de întârziere aferent perioadei aprilie – iulie 2018, suntem nevoiți să punem în aplicare prevederile contractuale și să sistăm furnizarea serviciilor de alimentare cu apă potabilă către această entitate economică începând cu data de luni – 13 august. 

„Menționăm faptul că RAJA S.A. a întreprins toate demersuri legale în vederea recuperării acestor debite. Astfel, între reprezentanții RAJA S.A. și cei ai Electrocentrale Constanta S.A. au avut loc numeroase întâlniri de soluționare a aceastei situații pe cale amiabilă. Mai mult, în vederea recuperării creanţelor, au fost transmise notificări și somaţii de plată prin executor judecătoresc“, au comunicat reprezentanții regiei.

RAJA S.A. este obligată, la rândul său, să achite cu prioritate şi în termen legal, facturile emise de către furnizori; costurile pentru transportul și tratarea apei potabile, dar și epurarea apelor uzate la cei peste 2 milioane de abonaţi fiind semnificative. De asemenea, compania este obligată să achite la zi impozitele, taxele și redevențele către bugetele locale și de stat, dar și să rambursese sumele împrumutate de la BERD pentru cofinanțarea programelor europene.

„Nerecuperarea debitelor acumulate pune societatea RAJA SA Constanţa în imposibilitatea de achita facturile furnizărilor şi implicit, dincolo de voinţa noastră, de a priva toţi consumatorii de serviciul public de alimentare cu apă şi de canalizare. Având în vedere cele expuse mai sus, pentru ca debitul înregistrat să nu mai crească, în cazul în care Societatea Electrocentrale Constanta S.A. nu-şi va achita facturile restante, începând cu data 13 august 2018, această unitate va fi debranșată de la reţeaua de alimentare cu apă şi canalizare în vederea recuperării întregii datorii“, au precizat reprezentanții RAJA.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. RAJA S.A renunță la acțiunea de debranșare de la reţeaua de alimentare cu apă şi de canalizare a Societății Electrocentrale Constanta S.A. | Constanța NEWS

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*