RAJA SA Constanța anunță că apa potabilă pe care o distribuie este sigură pentru consum

Sediul RAJA

RAJA SA Constanța a anunțat luni, 28 martie, că în urma creșterii turbidității apei din Canalul Dunăre – Marea Neagră s-a dispus limitarea volumului de apă de la această sursă de suprafață și creșterea cantității de apă pompată din sursele de subteran.

„Pentru că suntem responsabili față de consumatorii noștri, am suplimentat numărul și frecvența analizelor privind indicatorii de calitate ai apei potabile. RAJA SA Constanța a acordat și acordă în permanență o atenție maximă cu privire la respectarea indicatorilor de calitate prevăzuți de normele legale în vigoare”, au transmis reprezentanții societății.

În acest sens, la nivelul RAJA se monitorizează și analizează permanent indicatorii chimici, fizici și bacteriologici, indicatori care atestă potabilitatea finală a apei livrate. În plus, pentru certificarea calității și Direcția de Sănătate Publică verifică prin analize proprii indicatorii de potabilitate ai apei.

„Dacă apa furnizată ar prezenta un risc pentru sănătatea populației, DSP Constanța ar face publică de îndată această situație și ar interzice alimentarea în sistem centralizat. Nu a existat niciun caz în care DSP să constate nerespectarea indicatorilor de calitate în municipiul Constanța”, au mai precizat sursele citate

În plus, sistemele centralizate sunt dotate cu instalații de clorinare automate, care reglează în timp real indicatorii microbiologici în funcție de cantitatea de apă pompată.

„În aceste condiții, asigurăm toți abonații RAJA Constanța că apa potabilă pe care o consumă din sistemul de alimentare al societății este în conformitate cu prevederile legale din punct de vedere chimic, fizic, bacteriologic și microbiologic”, au mai precizat reprezentanții RAJA SA.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*