CFR Infrastructura a finalizat reparațiile pe 72 de linii noi de cale ferată din Portul Constanța

Noile linii de cale ferată din Portul Constanța. FOTO: CFR Infrastructură

CFR Infrastructura a anunțat finalizarea și recepționarea lucrărilor de reparații pe 72 de linii noi de cale ferată și 110 aparate de cale în incinta Portului Constanța. Aceste reparații fac parte dintr-un program extins pentru perioada 2022 – 2023, care includea un total de 99 de linii de cale ferată și 126 de aparate de cale.

Cu aceste reparații finalizate, CFR SA oferă operatorilor de transport de marfă condiții moderne de circulație și manevră pe aproximativ 33 de kilometri de cale ferată nouă. De asemenea, infrastructura portuară beneficiază acum de 110 aparate de cale reparate și funcționale.

Cu toate acestea, lucrările nu s-au încheiat complet, rămânând de reparat încă 27 de linii de cale ferată, ce acoperă o distanță de 10,435 de kilometri. De asemenea, se vor efectua reparații la 16 aparate de cale și la șapte treceri la nivel cu calea ferată, toate incluse în Lotul 1, din Prioritatea II a programului.

Valoarea totală a contractelor pentru prioritățile I și II ale programului se ridică la 268 de milioane de lei, fără TVA. Finanțarea a fost asigurată de Fondul de Rezervă Bugetară și Bugetul de Stat.

Este important de menționat că în aprilie 2022 a fost aprobat un Memorandum pentru adoptarea unui Plan de Dezvoltare Majoră în vederea creșterii capacității de transport feroviar în Portul Constanța. Acest plan prevede reparația a 99 de linii de cale ferată (însumând 43,193 de kilometri), 126 de aparate de cale și șapte treceri la nivel, sub obiectivul prioritizat pentru perioada 2022 – 2023.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*