RAJA oprește apa în mai multe zone din Constanța, Mamaia și Năvodari

Atenție, se oprește apa!

RAJA va realiza în perioada 23 mai, ora 23.00 – 24 mai, ora 22.00, la nivelul Stației de Tratare și Pompare Constanța Nord și al surselor Cișmele din municipiul Constanța, dar și la sistemul centralizat din zona Hanul Piraților – Năvodari, o serie de înlocuire a unor vane, realizarea unui by-pass, precum și lucrările pregătitoare necesare de conectare a noilor conducte la sistemul centralizat de distribuție apă.

Tot în acest interval, echipele RAJA vor acționa la nivelul rețelei de aducțiune din municipiul Constanța, în zona sursei Cișmea 1 B, pentru realizarea operațiunilor de înlocuire a unui tronson de aproximativ 10 metri, pe conducta de refulare, precum și montare a unor debitmetre pentru măsurarea și reglarea presiunii pe rețelele magistrale. Aceste investiții se vor executa din fonduri proprii și sunt necesare pentru sectorizarea sistemului de alimentare cu apă, dar și pentru regularizarea presiunii în vederea evitării producerii unor avarii.

Pe timpul desfășurării lucrărilor, vor fi afectați de lipsa apei consumatorii din următoarele zone:

 • bulevardul Aurel Vlaicu cuprins între aleea Universității și bulevardul Tomis, precum și străzile adiacente: Smaraldului, Agatului, Opalului, Perlei, Safirului, Topazului;
 • aleea Universității, cu străzile adiacente: Granatului, Jadului, Ametistului;
 • perimetrul delimitat de: bulevardul Tomis – bulevardul Alexandru Lăpușneanu – bulevardul Aurel Vlaicu – bulevardul Tomis (cartierele: Tomis Nord, Cireșica, Tic-Tac şi Boema) și Punctele Termice 45, 52, 54, 117, 120, 121, 122, 123, 138, 145, 140, 142, 146, 147;
 • tronsonul cuprins de bulevardul Tomis – strada Soveja – strada Ștefăniță Vodă – bulevardul Aurel Vlaicu – bulevardul Tomis şi PT 46, 47, 48, 50, 51;
 • bulevardul Tomis, delimitat de bulevardul Alexandru Lăpușneanu și strada Petru Vulcan, cu punctele termice 102 și 104;
 • bulevardul Alexandru Lăpușneanu, între bulevardul Tomis și strada Nicolae Iorga și PT 100, 101, 115, 124, 55, 57;
 • cartierul Anadalchioi și PT 56;
 • strada Soveja, între bulevardul Tomis și strada Barbu Ștefănescu Delavrancea, cu PT 53;
 • cartierul Tomis III, inclusiv Piața Tomis III, precum și PT 117, 118, 119, 214;
 • Satul de Vacanță – Complex Dobrogea;
 • stațiunea Mamaia;
 • Mamaia Nord, Mamaia Sat, Hanul Piraților, Depozitul 10, Tabăra de Copii Năvodari, Bateria de Coastă şi SP Interconectare, Ecluza Năvodari.

În perioada desfășurării lucrărilor de reparații se va furniza apă cu presiune scăzută pe:

 •             strada Poporului, pe tronsonul delimitat de bulevardul Tomis și strada Mihai Viteazu, precum și străzile adiacente: Talazului, Str. Barbu Ștefănescu Delavrancea, Eremia Movilă, Năvalnicului, Barbu Lăutaru;
 •             bulevardul Aurel Vlaicu, zona cuprinsă de intersecțiile cu bulevardul Tomis și strada Baba Novac.

Pe lângă complexitatea lucrărilor, intervalul de sistare a alimentării cu apă este determinat și de lungimea instalațiilor, a diametrului acestora, dar și a debitului de apă. Timpul necesar pentru golirea și umplerea rețelei de distribuție din zona afectată poate fi de la șase până la opt ore. Prin urmare, reluarea furnizării apei potabile se va realiza în mod progresiv în fiecare sector afectat.

„Ne cerem scuze pentru disconfortul creat abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în parametrii optimi. Totodată, rugăm utilizatorii afectați de această lucrare să își asigure rezerva minimă de apă pentru consum și uz casnic în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă”, au transmis reprezentanții RAJA.

Lucrările sunt prevăzute în contractele de lucrări CL33 – „Reabilitare conducte aducțiune și magistrale, stații de pompare apă uzată și refulări aferente în municipiul Constanța” și CL5 – „Rețele de apă și canalizare Năvodari și Mamaia Sat” în valoare totală de peste 112 milioane de lei, derulate prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*