RAJA introduce un program de furnizare a apei în satul General Scărișoreanu din cauza problemelor cauzate de caniculă

apa, robinet, raja,

În fața unei creșteri considerabile a cererii de apă potabilă și a unei scăderi a debitului la sursele de captare subterană, locuitorii din satul General Scărișoreanu, comuna Amzacea, se confruntă cu o nouă realitate: furnizarea cu program a apei potabile. RAJA SA a anunțat marți, 18 iulie, că a fost nevoită să impună un program zilnic de furnizare a apei în sat pentru a asigura un echilibru în distribuția apei în regiune.

Potrivit RAJA, sistarea periodică a furnizării de apă a devenit o necesitate pentru a permite refacerea stocului de apă înmagazinat în rezervoare, care a fost grav afectat de cerința crescută din partea consumatorilor. În ciuda eforturilor depuse pentru a menține nivelurile de apă, sistemele de stocare nu au reușit să acumuleze suficientă apă pentru a susține o furnizare continuă.

Astfel, începând de marți, 18 iulie, abonații din localitatea General Scărișoreanu vor avea acces la apă potabilă doar între orele 05.00 și 22.00, în timp ce pe timpul nopții se va reface stocul de apă în rezervor. Această măsură dificilă a fost luată pentru a evita epuizarea completă a resurselor și pentru a asigura că fiecare gospodărie va beneficia de apă în timpul zilei.

RAJA avertizează consumatorii cu privire la utilizarea responsabilă a apei potabile și le recomandă să folosească această resursă prețioasă prioritar pentru băut, nevoi igienico-sanitare și casnice. Utilizarea apei în alte scopuri decât cel menajer a dus la o creștere excesivă a consumului, depășind capacitatea maximă instalată a sistemelor de alimentare cu apă și generând dificultăți în asigurarea continuă a apei potabile.

Pentru a face față acestei situații, RAJA încurajează locuitorii să-și creeze propriile rezerve de apă potabilă pentru perioadele de întrerupere, astfel încât să fie pregătiți pentru orice eventualitate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*