RAJA a dat startul lucrărilor de investiții la nivelul infrastructurii de canalizare de pe bulevardul Mamaia

Lucrări RAJA. FOTO RAJA

Lucrările de modernizare și reabilitare a sistemului de preluare a apelor uzate menajere și pluviale de pe bulevardul Mamaia au debutat, așa cum au fost anunțate, astăzi – 21 septembrie 2023.

Începând de astăzi, pe bd. Mamaia din municipiul Constanța se execută lucrări ample și complexe de reabilitare și dezvoltare a instalațiilor destinate colectării și transportării apelor uzate în vederea obținerii unei infrastructuri fiabile, mai ușor de gestionat și în concordanță cu nevoile crescânde ale populației pentru servicii de canalizare.

Astfel, pe bd. Mamaia pe tronsonul delimitat de Spitalul Militar și Delfinariu, se realizează investiții pentru modernizarea și extinderea colectoarelor precum și înlocuirea rețelelor de canalizare de pe străzile adiacente și racordarea acestora la noul colector principal, ce va fi de asemenea înlocuit. Ovoidul, ce are diametrul DN 1.000 mm, are rolul de a prelua în sistem unitar apa menajeră şi meteorică din această parte a orașului şi de a o conduce până la staţia de epurare. Prin urmare, reabilitarea instalației de mari dimensiuni este absolut necesară, cu atât mai mult că, pe anumite porțiuni acesta a fost edificat în anii 1960, iar în anumite zone trece pe domenii private, ceea ce face imposibilă intervenția în cazul unor avarii. Prin înlocuirea ovoidului unitar, se va mări capacitatea de preluare a apelor menajere și va scădea riscul de apariție a unor inundații în cazul precipitațiilor abundente.

Având în vedere dezvoltarea urbanistică a zonei, tot aici se extinde și o rețea de canalizare. Noua conductă, ce se va întinde pe bulevardul Mamaia, de la intersecția cu strada Ion Murgescu până la Spitalul Militar, va fi montată pe banda de parcare, pe sensul de mers de la Delfinariu către Centru.  Ținând cont de cerințele dezvoltării durabile și în condițiile evoluției  demografice, înlocuirea conductelor îmbătrânite și instalarea altora noi vor determina creșterea siguranței în funcționare a sistemului de canalizare, care va fi capabil să preia un debit mai mare de apă uzată menajeră și pluvială în concordanță cu dinamica extinderii urbane a municipiului Constanța.

Investițiile fac parte din Contractele de lucrări CL1A și CL3A – ”Rețele de apă și canalizare în zona centrală a Municipiului Constanța”, cu o valoare cumulată de 64,1 milioane lei, care au un impact major asupra calității serviciilor.

Lucrările au demarat pe bulevardul Mamaia, pe tronsonul delimitat de intersecțiile cu străzile Războieni și Ioan Borcea. Pentru execuția acestora a fost blocată prima bandă de lângă scuar, pe sensul de mers de la Delfinariu spre Spitalul Militar. La ora actuală, traficul se desfășoară în zona lucrărilor pe o singură bandă pe sensul de mers spre Capitol.

Pentru fluidizarea traficului zonele de intervenție au fost împrejmuite și semnalizate conform planului avizat de către Poliția Rutieră. Imediat ce lucrările vor fi finalizate pe acest tronson, trama stradală va fi adusă la starea inițială și lucrarea va avansa către Spitalul Militar. Conform graficelor, acestea urmează să fie finalizate la sfârșitul lunii martie 2024, termen ce este strâns legat de posibilitatea identificării unor obstacole subterane necunoscute, dar descoperite la decopertarea terenului pentru montarea noilor tronsoane.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*