Rafinăria Petromidia, amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mediu pentru poluare

Rafinăria Petromidia, amendată cu 100.000 de lei de Garda de Mediu pentru poluare. FOTO cu rol ilustrativ

Rafinăria Petromidia a fost amendată cu 100.000 de lei, de comisarii Gărzii de Mediu Constanța, pentru că neluarea măsurilor necesare pentru prevenirea poluării în timpul lucrărilor efectuate în urma accidentului produs pe 02 iulie.

„Pentru soluționarea unor petiții transmise instituției noastre în perioada 13 – 20 iulie de către cetățeni din Năvodari, comisarii Gărzii Naționale de Mediu Comisariatul Județean Constanța au efectuat verificări pe platforma industrială Petromidia, unde se desfășurau în lucrări de revizie – curățare instalații rafinare ca urmare a incidentului produs în data de 02 iulie”, au precizat reprezentanții GM Constanța.

Astfel, potrivit surselor citate, s-a constatat că în timpul efectuării lucrărilor de reparații nu s-au luat măsurile necesare pentru prevenirea poluării, iar pentru neconformitățile constatate s-a aplicat sancțiune contravențională, conform prevederilor legale privind emisiile industriale, în valoare de 100.000 de lei.

În data de 02 iulie, pe platforma Petromidia – Uzina Rafinărie s-a produs un accident la una dintre instalații, constând într-un incendiu, generat de o explozie la un echipament. În timpul evenimentului, o persoană a decedat, iar alte cinci persoane au fost rănite. Ulterior, numărul deceselor a ajuns la trei, după ce doi dintre angajații răniți, care suferiseră arsuri pe suprafețe mari ale corpului, au murit într-o unitate sanitară din Germania.

În urma accidentului, comisarii gărzii de Mediu au mai aplicat o amendă rafinăriei, de 50.000 de lei, pentru că nu au fost respectate prevederile legale privind controlul asupra pericolelor de accident major în care sunt implicate substanțe periculoase.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Cred ca ar fi cazul sa luati toti papagalii astia de la mediu si sa-i trimiteti la scoala. La o facultate de vreo 5 ani si sa nu le dati voie sa se mai angajeze in meseria asta decat dupa ce-si dau doctoratul in protectia mediului si in stingerea incendiilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*