RAEDPP a început renovarea a două clădiri, vechi de aproape 100 de ani, din zona peninsulară a Constanței

RAEDPP a început renovarea a două clădiri din zona peninsulară a Constanței

Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public și Privat (RAEDPP) Constanța a demarat în această săptămână lucrările de reparații exterioare la două imobile din zona peninsulară a orașului, vechi de aproape 100 de ani, pe care le are în administrare.

Conform avizului Direcției Județene pentru Cultură Constanța, la imobilul aflat pe str. Callatis nr. 12 va fi refăcută integral fațada și acoperișul clădirii, iar tâmplăria exterioară va fi schimbată. La clădirea situată pe strada Callatis nr. 14 se vor efectua reparații ale fațadei. Odată cu trecerea timpului s-au produs degradări accentuate, astfel că este necesară înlocuirea tâmplăriei exterioare, precum și  reparații ale finisajelor exterioare, ancadramentelor ferestrelor și brâurilor decorative.

„Acesta este doar primul pas din seria de demersuri menite să contracareze efectele degradării imobilelor din zona istorică, peninsulară şi zona centrală comercială. Lucrările se vor executa cu respectarea proiectului inițial, conform stilului arhitectonic specific perioadei interbelice. Astfel, se vor utiliza materiale și tehnici de finisaj similare, cu grijă la detalii, pentru a nu altera stilul arhitecturii inițiale”, a precizat directorul general al RAEDPP Constanța, Stere Hira.

Cele două clădiri cu destinația de locuință, situate în zona peninsulară a municipiului, în apropierea Bisericii Armene, au fost construite în perioada 1928 – 1930, iar în decursul timpului au beneficiat doar de lucrări de întreținere și reparații curente.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*