Purtarea măștii de protecție în toate spațiile publice deschise a devenit obligatorie în întreg județul Constanța

COVID - 19 în județul Constanța. FOTO Pixabay

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța a dispus, marți, 3 noiembrie, în urma ultimei hotărâri a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, că purtarea măștii de protecție în spațiile publice deschise devine obligatorie în întreg județul Constanța.

Astfel, purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise, având în vedere rata de incidență cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile în județ, respectiv mai mare de 1,5 la mia de locuitori.

În ceea ce privește unitățile de învățământ, două vor trece din scenariul 2, în scenariul 3: Grădinița cu Program Normal nr. 2 Corbu (până pe 16 noiembrie, pentru grupa mixtă și grupa mare, două cadre didactice confirmate) și Școala Gimnazială nr. 1 Lumina (până pe 13 noiembrie, pentru o clasă a VIII-a, un elev confirmat). De asemenea, alte două unități vor trece din scenariul 1, în scenariul 3: Școala Gimnazială „Adrian Ghencea” Săcele (până pe 20 noiembrie, pentru ciclul gimnazial, un cadru didactic confirmat) și Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Costinești (până pe 17 noiembrie, pentru clasele V-VIII, un cadru didactic confirmat).

Alte 14 unități de învățământ vor trece din scenariul 1, în scenariul 2, ca urmare a ratei incidenței între 1-3/1.000 locuitori: Grădinița cu Program Normal Topraisar, Grădinița cu Program Normal Biruința, Școala Gimnazială nr. 1 Biruința, Grădinița cu Program Normal Movilița, Grădinița cu Program Normal Potârnichea, Școala Primară nr. 3 Potârnichea, Școala Gimnazială „Nichita Stănescu” Mereni, Grădinița cu Program Normal Mereni, Grădinița cu Program Normal Osmancea, Grădinița cu Program Normal Ciobănița, Școala Gimnazială nr. 1 Istria, Grădinița cu Program Normal Istria, Școala Gimnazială nr. 2 Nuntași și Grădinița cu Program Normal Nuntași.

Totodată, aceeași modificare de scenariu va fi aplicată și pentru Grădinița cu Program Normal „Pinochio” Costinești, unde nu se pot asigura condiții de învățământ „față în față”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*