“Puricele în ureche”, o comedie fenomen a Teatrului Elisabeta din București, vine la Constanța

FOTO: Teatrul Elisabeta. Scenă din piesa "Puricele în ureche"
Scenă din piesa "Puricele în ureche". FOTO: Teatrul Elisabeta.

Teatrul Elisabeta din București revine pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanța vineri, 27 septembrie, de la ora 19:00, cu spectacolul “Puricele în ureche”.

Una dintre comediile-fenomen ale Teatrului Elisabeta, “Puricele în ureche” face parte dintr-un univers variat, plin de culoare și cu situații comice intense. Regizorul Șerban Puiu aduce pe scenă situații amuzante alături de actori precum Lucian Ghimiși, Leonid Doni, Alexandra Velniciuc, Andreas Petrescu, Vasile Calofir, Marcelo Cobzariu, Ștefan Velniciuc și alte nume rezonante care vor încânta publicul.

“Le puce dans l’oreille” sau “PURICELE ÎN URECHE” este o expresie franțuzească celebră încă de la începutul secolului 13. Expresia înseamnă “a simți o dorință puternică pentru cineva”. Prin secolul 17, i-au schimbat înțelesul prin “a fi îngrijorat sau a avea suspiciuni la adresa cuiva”.

Așadar, protagonista Raymonde are un purice în ureche și încă unul foarte mare, pentru că ea îi trimite, pe toți cei implicați, într-o cursă sălbatică de acuzații false, identități greșite și confuzii revoltătoare. Totul se întâmplă în înalta societate a saloanelor pariziene unde un doctor, un majordom încornorat, patronii unui bordel de lux, un spaniol împreună cu soția sa, o bucătăreasă cochetă și un englez-scoțian sunt într-un du-te-vino amețitor fiind purtați de același carusel al încurcăturilor.

Simpatica Raymonde Chandebise se întreabă de ce soțul ei a încetat să-i mai acorde atenția necesară și presupune că acesta trebuie să aibă o aventură… De aici începe toată nebunia!

În această comedie savuroasă, toată lumea fuge după toată lumea și, totodată, toți fug unii de alții. Scrisori anonime, gelozii, prieteni voluntari, stări de exaltare alcoolică, amenințări cu moartea… un regal de râs și voie bună.

Prețul unui bilet variază între 70 și 90 de lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*