Proxenet căutat în Italia și Spania prins la Murfatlar

Făptuitorul a fost retinut. FOTO diegoattorney
Persoanele cercetate sunt după gratii. FOTO diegoattorney

Poliţiştii de investigaţii criminale din Constanța au depistat un bărbat care era urmărit internaţional pentru infracțiuni de proxenetism și loviri sau alte violențe, fapte comise în Italia și Spania. Schimbul de date şi informaţii a fost asigurat de Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională.

La data de 30 octombrie a.c., poliţiştii de investigații criminale din cadrul I.P.J. Constanța au depistat un bărbat, de 34 de ani, din orașul Murfatlar, pe numele căruia exista un mandat european de arestare, emis de autorităţile italiene.

Cel în cauză a fost dat în urmărire internaţională pentru comiterea de infracțiuni de proxenetism și loviri sau alte violențe, pe teritoriul Italiei și Spaniei.

Pentru depistarea acestuia, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Bărbatul a fost prezentat inițial Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, care a emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, fiind introdus în C.R.A.P. al I.P.J. Constanța. La data de 31 octombrie, a fost prezentat Curții de Apel Constanța care a emis mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 15 zile, în vederea predării către autorităţile italiene.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*