Protestul marinarilor ucraineni a încetat, după ce cinci navigatori și-au primit salariile restante

Marinarii din Ucraina care intraseră în grevă. FOTO SLN

Adrian Mihălcioiu, liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor, a anunțat că marinarii și-au reluat lucrul.

“După aproape o zi de grevă, toți cei 5 navigatori de pe nava ARNO sub pavilion Germania și-au primit salariile restante la zi și banii pentru alimentele achiziționate.

Aceștia și-au reluat lucrul și nava este la dispoziția celor care trebuie să operaze în portul Constanța.

Din păcate, în ciuda tuturor avertismentelor, a fost nevoie de un protest total pentru ca drepturile fundamentale ale navigatorilor să fie achitate la zi.

Din informațiile primite, primitorii mărfii vor aplica penalități contractuale de întârziere destul de mari armatorului rău platnic. 

Sperăm ca prin această acțiune dar și prin multele exemple din anii trecuti, armatorii, operatorii, agenții, autoritățile să înțeleagă importanța păltii drepturilor navigatorilor conform contractului în fiecare lună lucrată, a aplicării standardelor referitoare la condițiile de muncă si viață la bord, a obligativității contractului colectiv de muncă care acordă părților drepturi dar și impune responsabilități și mecanisme de corectare.

Având în vedere numărul mare de probleme din sectorul navigației interioare(inland) care se înregistreaza frecvent în porturile noastre, Sindicatul Liber al Navigatorilor va propune în urmatorul Congres ITF,  finanțarea  unui birou de informare și preluare/rezolvare a problemelor navigatorilor din acest sector sau chiar  înființarea unei secțiuni speciale “inland” INS (Inland Navigation Section).

Echipajul navei ARGO multumește ITF , SLN și tuturor canalelor media care au ajutat ca ei să își facă auzită vocea și strigatul de ajutor pentru rezolvarea acestei probleme.

Solidaritatea de care au dat dovada a făcut posibil ca salariile să le fie plătite rapid așa cum trebuia făcut încă de ieri” – Adrian Mihălcioiu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*