Proiect în valoare de peste 7,7 milioane euro pentru dotarea Spitalului Municipal Medgidia

Spitalul Medgidia. FOTO Adrian Boioglu

Membrii Consiliului Local Municipal Medgidia s-au întrunit pe data de 28 aprilie, în ședință de îndată pentru a vota un proiect esențial în dezvoltarea planului de servicii sanitare.

Urgența acestei acțiuni este justificată de necesitatea rectificării bugetului Spitalului Municipal Medgidia cu suma de 7,7 milioane de euro, fonduri europene atrase prin proiectul intitulat ”Consolidarea capacității Spitalului Municipal Medgidia de gestionare a crizei sanitare Covid-19”, finanțat prin POIM, Axa prioritară 9.

Bugetul acestui proiect extrem de important pentru desfășurarea actului medical la standarde ridicate este împărțit astfel:

– peste 5 milioane de euro pentru achiziție de aparatură medicală: ventilatoare, Computer Tomograf mobil, aparat roentgen mobil, echograf cardiovascular, echograf diagnostic TEP pentrut ATI, echografe mobile, mese de operații, paturi ATI, turn laparoscopie, turn artroscopie, linie endoscopie, aparate anestezie, truse chirurgie și obstetrică-ginecologie, defibrilatoare, monitoare cu stație de monitorizare, aparate gaze sanguine, linie de imunologie, biochimie și hematologie;

– 1 milion de euro pentru achiziționarea de kit-uri RT-PCR, materiale sanitare, dezinfectanți, echipamente de protecție;

– 1 milion de euro pentru decontarea echipamentelor de protecție, a materialelor sanitare și a dezinfectanților utilizați în decursul anului 2020.

În plus față de aceste fonduri europene nerambursabile atrase, bugetul Spitalului Municipal Medgidia va mai primi un milion de lei din bugetul local al Municipiului Medgidia.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*