Programul evenimentelor religioase în săptămâna Patimilor

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. FOTO Adrian Boioglu
IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. FOTO Adrian Boioglu

În Sfânta și Marea Miercuri, 12 aprilie, IPS Teodosie va oficia Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfințite la Catedrala arhiepiscopală, începând cu ora 8.00.

De la ora 12.00, Înaltpreasfințitul Teodosie va merge la Asociația pentru persoane cu dizabilități neuro și locomotor “Carmen Sylva” din Constanța (str. Mircea cel Bătrân, nr. 20 A). Aici, cei 40 de membri ai asociației vor primi produse alimentare pentru masa de Paști, iar Ierarhul Tomisului îi va binecuvânta și va rosti un cuvânt de alinare și încurajare. Acțiunea este organizată de către parohiile constănțene “Adormirea Maicii Domnului – I”, “Adormirea Maicii Domnului – II” și “Sfântul Ștefan”.

În Sfânta și Marea Joi, 13 aprilie, Ierarhul Tomisului va săvârși Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală, începând cu ora 8.00.

În Sfânta și Marea Vineri, la Catedrala arhiepiscopală “Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța, la ora 10.00, Înaltpreasfințitul Teodosie va oficia slujba Vecerniei, în cadrul căreia va fi scos Sfântul Epitaf din Sfântul Altar.

Sfântul Epitaf este o icoană pictată pe pânză, ce înfăţişează punerea în mormânt a Domnului. Este scoasă în procesiune în Vinerea cea Mare și așezată pe masă, în mijlocul bisericii, și înfățișează Trupul mort al Domnului, iar masa simbolizează mormântul Mântuitorului.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*