Afaceriștii constănțeni, școliți în programele Start Up Nation și PNDR

Sediul CCINA Constanța. FOTO Google Maps
Sediul CCINA Constanța. FOTO Google Maps

Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța (CCINA) a găzduit seminarul cu tema “Surse de finanțare pentru IMM-uri și persoane fizice”.

Evenimentul, organizat de Biroul Consultanță și Finanțări Proiecte din Cadrul Departamentului Resurse Umane și Strategii al CCINA Constanța s-a bucurat de o prezență numeroasă din partea persoanelor fizice și a reprezentanților IMM-urilor.

Sesiunea de informare a debutat cu prezentarea surselor de finanțare active: Fonduri comunitare, Fonduri naționale, Fonduri private (POR, PNDR – non agricol, POC, Erasmus și alte organizații finanțatoare etc.). În continuare, reprezentanți ai unei bănci au venit, în completarea informațiilor privitoare la sursele de finanțare, cu date referitoare la modalitatea de susținere a proiectelor și ideilor de proiecte prin facilități de creditare acordate persoanelor fizice și micilor afaceri. De asemenea, au fost prezentate serviciile oferite de CCINA Constanța persoanelor fizice și IMM-urilor, precum și serviciile furnizate prin intermediul Biroului Unic, recent înființat.

Partea a doua a întâlnirii a reprezentat un dialog deschis, o sesiune de întrebări și răspunsuri adresate de participanți către consultanții Camerei de Comerț. Subiectele de discuție au ținut de criteriile de eligibilitate ale aplicanților, acțiuni și cheltuieli eligibile, probleme ce pot apărea în cadrul implementării unui proiect. Dintre toate subiectele prezentate, Programele Start Up Nation și PNDR s-au bucurat de cel mai mare interes din partea participanților.

Astfel de sesiuni informative vor mai fi organizate și în perioada următoare datorită impactului pozitiv al acestui eveniment.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*