Profesor din Dobromir, trimis în judecată pentru corupere sexuală a minorilor, în formă continuată

Sediul Parchetului Tribunalului si Judecatoriei Constanta. FOTO Catalin Schipor

Un profesor din cadrul Liceului Tehnologic „Radu Prișcu” din Dobromir a fost trimis în judecată joi, 28 aprilie, în stare de arestat preventiv, de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, pentru comiterea mai multor infracțiuni corupere sexuală a minorilor, în formă continuată.

Potrivit rechizitoriului întocmit, bărbatul, în timpul orelor de curs, profitând de autoritatea pe care o avea în fața elevilor, dar și de încrederea pe care acesta a dobândit-o de-a lungul timpului, prin natura profesiei, și-ar fi supus mai multe eleve, cu vârste cuprinse între 13 ani și 16 ani, la „un număr nedeterminat de acte materiale”. Faptele, petrecute în perioada septembrie 2020 – februarie 2022, constau în atingerea elevelor în zona inghinală, pe fese, picioare și buze, iar uneia dintre adolescente i-a trimis o fotografie cu caracter pornografic explicit, „în care este surprins un bărbat, despre care persoana vătămată afirmă că este chiar inculpatul”.

Cercetările au fost efectuate de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța împreună cu lucrători de poliție judiciară din cadrul Biroului de Investigații Criminale Constanța, cu sprijinul Asociației pentru Victimele Infracțiunilor Sexuale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Asociația Elevilor îl acuză pe șeful ISJ Constanța că ar fi încercat mușamalizarea cazului de abuz sexual de la liceul din Dobromir – CTnews

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*