Profesor de la Universitatea „Ovidius”, premiat de Ministerul Educației și de Ministerul Culturii

Lect.univ.dr. Răzvan-Constantin (ZuZu) Caratănase. FOTO UOC

Lect.univ.dr. Răzvan-Constantin (ZuZu) Caratănase, din cadrul Facultății de Arte a Universității „Ovidius” din Constanța, a primit, recent, două importante premii pentru activitatea desfășurată: Premiul pentru performanță al Ministerului Educației și Cercetării și Premiul pentru întreaga activitate în domeniul arte vizuale al Ministerului Culturii.

ZuZu Caratanase este unul dintre cei mai importanți artiști plastici români, fiind cunoscut în țară și străinătate pentru lucrările sale de grafică monumentală. Cu un portofoliu impresionant, care include lucrări ce se regăsesc în 25 de muzee din 11 țări, artistul are aproximativ 500 de expoziții de grup și personale în 20 de țări.

Meritele sale artistice sunt confirmate de cele peste 100 de premii, medalii și distincții obținute pe plan național și internațional: este Cavaler al Ordinului Meritul Cultural, laureat al Premiului Academiei Române, distins cu Premiul Ministerului Culturii din România de trei ori, Premiul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, Medalia Aniversară și Premiul pentru Grafică al Uniunii Artiștilor Plastici din România, Premiul „Arco di Traiano” Italia, Premiul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, dar și alte distincții în Japonia, Franța, Italia, Spania, Bulgaria, Republica Moldova etc.

Premiul Ministerului Culturii și Premiul Ministerului Educației și Cercetării, FOTO UOC

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*