Procentul de promovabilitate la examenul de definitivat în învățământul constănțean a depășit 70 la sută după contestații

Inspectoratul Scolar Judetean Constanta. FOTO Catalin Schipor

Joi, 4 august, au fost afișate rezultatele finale din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământ, sesiunea 2022.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Constanța, primele rezultate au fost afișate în data de 27 iulie, în centrul de examen și pe site-ul definitivat.edu.ro. Contestațiile s-au depus la centrul de examen, conform calendarului aprobat, în zilele de 27 și 28 iulie. La Constanța au fost depuse 47 de contestații – 30 în format fizic și 17 on-line.

Înainte de contestații procentul de promovabilitate înregistrat a fost de 67 la sută, iar după contestații acesta a crescut la 70,05 la sută (131 candidați declarați admiși și 55 declarați respinși).

„Menționăm că nota la proba scrisă a avut o pondere de 70 la sută în calculul mediei finale, care, pentru promovarea examenului, a trebuit să fie de cel puțin opt”, au precizat reprezentanții ISJ Constanța.

Obiectivul acestui examen național îl constituie dobândirea dreptului de practică în învățământul preuniversitar. Definitivarea în învățământ reprezintă depășirea stadiului de debutant și accesarea unei rute ascendente de profesionalizare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*