O acțiune a polițiștilor constănțeni pentru prevenirea accidentelor rutiere a avut ca rezultat amenzi în sumă de 46.000 de lei

Acțiune pentru prevenirea accidentelor rutiere. FOTO IPJ Constanța

Polițiști din cadrul Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene și cei ai Biroului Rutier Constanța au desfăşurat vineri, 18 martie, acțiuni în zonele și pe tronsoanele de drum cu risc rutier ridicat – DN 3, DN 2A și municipiul Constanța, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și pentru prevenirea accidentelor de circulație, ca urmare a efectuării de către cei care se află la volan a unor activități de natură a le distrage atenția de la conducere.

Astfel, polițiștii au verificat peste 200 de autoturisme și au aplicat 108 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 46.000 de lei. Totodată, au fost reținute, în vederea suspendării, 16 permise de conducere, dintre care nouă pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată și trei pentru utilizarea telefonului mobil în timpul conducerii vehiculelor. De asemenea, au fost retrase trei certificate de înmatriculare.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, în vederea impunerii respectării normelor legale care reglementează circulația vehiculelor pe drumurile publice.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*