Primarul Viorel Ionescu: „Hârșova se află într-o situație revoltătoare pentru toți cetățenii”

Hârșova se află într-o situație revoltătoare ca urmare a numeroaselor avarii la rețeaua de alimentare cu apă. FOTO Facebook Primăria Hârșova
Hârșova se află într-o situație revoltătoare ca urmare a numeroaselor avarii la rețeaua de alimentare cu apă. FOTO Facebook Primăria Hârșova

Primarul orașului Hârșova, Viorel Ionescu, este nemulțumit de situația în care se află localitatea din punct de vedere al alimentării cu apă, ca urmare a numeroaselor avarii cauzate de vechimea rețelei de apă.

„Hârșova se află într-o situație revoltătoare pentru toți cetățenii și aproape fără precedent ca urmare a numeroaselor avarii la rețeaua de alimentare cu apă, într-un interval de timp atât de scurt. Din păcate, cauza avariilor o reprezintă vechimea rețelei de apă, țevile cedând din ce în ce mai des. În cursul nopții trecute o nouă avarie a apărut tot pe strada Revoluției nr. 5, avarie la care se lucrează și în acest moment”, a precizat într-o postare pe Facebook, Viorel Ionescu.

Primarul le-a transmis locuitorilor orașului că în urma discuțiilor purtate, luni dimineață, cu conducerea RAJA, au fost luate mai multe decizii pentru a stopa acest fenomen. S-a hotărât, astfel, montarea unor aerisitoare pe rețea, pentru eliminarea aerul aflat pe conductă și reducerea riscurilor privind apariția unor noi avarii ca urmare a presiunii aerului ce vine în „șuturi”, montarea unui regulator de presiune, pentru a avea aceeași presiune în rețeaua de apă și, implicit, toate zonele din oraș să aibă aceeași presiune de apă, respectiv, continuarea procesului de sectorizarea a rețelei de apă astfel încât, atunci când survine o avarie, să nu mai fie nevoie să se oprească alimentarea cu apă a întregului oraș.

„Am făcut apel către reprezentanții RAJA ca lucrările de reparații să se desfășoare inclusiv noaptea, pentru a limita cât mai mult disconfortul cetățenilor, însă țevile cedează din ce in ce mai des și este necesar a se lucra și pe timp de zi. Această situație ne afectează, deopotrivă, pe toți, iar eu, înainte de a fi primar sunt hârșovean și vă asigur că nu este nimic ce depinde de mine sau aș putea face și să nu fac pentru orașul nostru”, a mai transmis primarul Viorel Ionescu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*