Primarul Vergil Chițac anunță pe Facebook realizarea unui nou parc în zona de sud a municipiului Constanța

Imagine cu titlu ilustrativ din tema de proiectare Perdea Verde Veterani. FOTO Facebook Vergil Chițac

Printr-o postare pe pagina sa de socializare, primarul Vergil Chițac a anunțat marți, 4 ianuarie, că intenționează realizarea unui nou parc în zona de sud a municipiului Constanța, a cărui construcție ar urma să înceapă în luna septembrie.

„Dragi constănțeni, vă prezint proiectul unui nou spațiu verde, pe care îl construim în zona de sud a orașului, între Șoseaua Mangaliei și cartierul Veterani. Vorbim de o suprafață de 4 hectare, rămasă nevalorificată, care va fi transformată în parc. Sunt încântat să anunț că am finalizat etapa de temă de proiectare și studiile de teren (geotehnic și topografic). Urmează proiectarea și, ulterior, execuția, care sperăm să fie demarată în luna septembrie. Având în vedere că majoritatea parcurilor din Constanța se regăsesc în centru și în zona de nord-est a orașului, considerăm că apariția unui nou spațiu verde în proximitatea cartierului Veterani este de foarte bun augur”, a scris primarul Constanței pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, noul parc ar urma să fie amenajat, dotat și utilat conform tuturor necesităților: spații de recreere, alei, locuri de odihnă, terenuri de joacă, iluminat public, zone pentru practicarea sportului în aer liber și altele asemenea. În plus, vor fi realizate zone verzi pentru lectură în aer liber, un spațiu cultural de tip cinematograf/ teatru/ amfiteatru și va fi luată în calcul și posibilitatea inserării de spații acoperite și închise (structuri ușoare) cu rol de  adăpostire a funcțiunilor culturale sau de comerț̦-servicii.

„Construirea de noi parcuri și de noi suprafețe verzi reprezintă una dintre prioritățile mandatului meu. În acest moment, după cum știți, pe lângă parcul din zona Veterani, mai avem în lucru proiecte similare pentru două noi mari parcuri construite de la zero în zona DN 3C – Tomis Plus și în zona Bd. Tomis, pe malul lacului. Vă țin la curent cu evoluția acestor proiecte și cu alte noutăți care sunt convins că vor fi pe placul dumneavoastră”, a mai promis Vergil Chițac.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*