Primarul Vergil Chițac anunță, pe Facebook, achiziția a 22 de autobuze electrice

Autobuzele liniei 2-43 vor circula la noapte pe un traseu deviat

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a anunțat, printr-o postare pe Facebook, că instituția pe care o conduce a depus un proiect pe PNRR ce prevede achiziționarea a 22 de autobuze electrice, precum și unor stații de reîncărcare.

„Am depus cererea de finanțare pentru achiziția a încă 22 de autobuze electrice pentru orașul nostru. Este vorba despre un proiect în valoare de 12,1 milioane de euro, eligibil 100 la sută pentru bugetare prin Programul Național de Redresare și Reziliență (ceea ce înseamnă că nu va presupune cofinanțare din partea Primăriei). Pe lângă achiziția celor 22 de autobuze, contractul prevede și achiziția a 22 de stații de reîncărcare lentă, pentru garajul CT Bus, și achiziția a șapte stații de reîncărcare rapidă, ce se vor monta pe traseu”, a scris edilul.

El mai spune că transportul public reprezintă cartea de vizită a unui oraș civilizat, iar odată cu aceste investiții și cu îmbunătățirea sistemului public de transport în comun, Constanța face mulți pași înainte în lupta cu poluarea și cu aglomerația.

„Este un nou pas important pe care Constanța îl face în vederea îmbunătățirii calității aerului pe care îl respirăm, orașul nostru urmând să aibă una dintre cele mai dezvoltate infrastructuri de transport în comun prietenos cu mediul din România. Să nu uităm că, vreme de mulți ani, la Constanța parcul auto pentru transportul public a fost unul învechit și deloc prietenos cu călătorii și cu mediul înconjurător. Noul proiect vine în completarea inițiativelor pe care le-am avut anul trecut: achiziționarea a 125 de stații de autobuz și a altor 41 de autobuze electrice, de 10 și 12 metri lungime. O mare parte dintre aceste autobuze se află deja în garajul CT Bus, iar pe parcursul sezonului estival ne așteptăm să le vedem pe traseu”, a mai scris Vergil Chițac în postarea sa de pe Facebook.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*