Primarul Vergil Chițac anunță facilitarea accesului în cartierul Campus prin amenajarea unei străzi colectoare la bulevardul Aurel Vlaicu

Proiect al Primăriei în zona Campus. FOTO Primăria Constanța

Primarul Vergil Chițac a anunțat un proiect pentru locuitorii cartierului Campus și pentru fluidizarea traficului de pe bulevardul Aurel Vlaicu: amenajarea unei străzi colectoare între strada Topazului și strada Rubinului, cu pietonal larg, cu noi spații verzi și noi locuri de parcare. În prezent, Confort Urban elaborează studiul de fezabilitate.

Vergil Chițac a anunțat pe pagina sa de Facebook că amplasamentul studiat are o suprafață de puțin peste 22000 mp și prezintă multe disfuncționalități, printre care:

– zona pietonală este minimală, formată dintr-un trotuar de 1.20 m, și se află într-o stare avansată de degradare (acoperită în multe porțiuni de vegetație sporadică sau de mașini parcate);

– spațiul dintre bd. Aurel Vlaicu și limita de proprietate a construcțiilor este ocupat de mașini parcate spontan pe domeniul public neamenajat;

– nu există mobilier urban (bănci, coșuri de gunoi), cu excepția stației de autobuz;

– nu există spații verzi amenajate, toată vegetația prezentă fiind sporadică și neîngrijită; de-a lungul bulevardului, pe segmentul studiat, există doar 4 copaci ;

– bd. Aurel Vlaicu are marcaj cu linie dublă continuă ce nu permite virajul la stânga sau întoarcerea;

– străzile din cadrul proiectului nu sunt semnalizate corespunzător și nu există marcaje.

“Investiția pe care o propunem prevede o stradă colectoare paralelă cu Bd. Aurel Vlaicu, care va cuprinde străzile Topazului, Safirului, Perlei, Opalului, Agatului, Smaraldului și Rubinului. Proiectul include realizarea unei plantații de aliniament semnificative, cu peste 40 de noi arbori și o suprafață verde de peste 1500 mp. Mai mult, vom asigura un pietonal larg, conectat cu zona comercială și dotat cu mobilier urban nou (jardiniere, bănci, stâlpi de iluminat ornamentali ș.a.) și vom propune 95 noi locuri de parcare care să fie utile vizitatorilor și locuitorilor din zonă.

Prin acest proiect urmărim creșterea atractivității zonei și încurajarea mersului pe jos și a petrecerii timpului în aer liber. Mai mult, aceste investiții vor duce la creșterea utilizării transportului în comun și la scăderea folosirii autoturismelor personale, ce se traduc prin reducerea gazelor de eșapament și a poluării din această zonă.

Invit locuitorii și agenții economici din zonă să participe la îmbunătățirea acestei propuneri și să transmită observații până la data de 15 aprilie, înainte de finalizarea studiului de fezabilitate. Astfel, vom găsi împreună cele mai bune soluții pentru transformarea zonei într-un spațiu urban demn de un oraș precum este Constanța”, a anunțat Vergil Chițac.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Domnule primar, mai întâi de toate o trecere de pietoni peste bulevardul Aurel Vlaicu, să putem duce copii la școală. Ideea de a face această stradă colectoare este bună, dar înainte de asta avem nevoie de o trecere de pietoni.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*