Primarul Vergil Chițac a semnat astăzi contractul de execuție lucrări rețele termice Etapa IV 

Lucrări la rețeaua de termoficare. FOTO Primăria Constanța

Lucrările la rețeaua de transport și distribuție a sistemului de termie continuă. Astăzi, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac a semnat contractul pentru execuția lucrărilor din etapa IV a proiectului “Reabilitarea Rețelelor Termice Secundare și Contorizarea la Nivel de Scară pentru Municipiul Constanța – Etapa IV”.

Acest proiect esential pentru comunitatea constățeană beneficiază de finanțare din partea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin intermediul Programului Termoficare.

Obiectivul general al proiectului constă în schimbarea a 23,255 km de traseu rețea termică de distribuție, aferentă a 12 puncte termice.

Proiectul are ca obiective:

– Reducerea pierderilor de energie termică din rețelele de distribuție, după înlocuirea conductelor de estimeaza o reducere de 13,36 TJ/an pentru a asigura creșterea eficienței energetice în sistem.

– Creșterea eficienței nete globale a producției de energie în cogenerare de înaltă eficiență în motoarele termice, cu o scădere a consumului de combustibil de 14,84 TJ/an.

– Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu 832,95 tCO2echiv., ca urmare a diminuării consumului de combustibil.

– Îmbunătățirea siguranței și calității serviciului de alimentare cu căldură pentru încălzire și apă caldă de consum pentru consumatorii casnici și non-casnici, prin echilibrarea hidraulică a condominiilor la nivel de branșament.

– Îmbunătățirea parametrilor tehnici ai rețelelor termice reabilitate, cu impact asupra reducerii costurilor de exploatare și mentenanță.

Contractul de finanțare are o valabilitate de 3 ani, iar valoarea totală a acestuia este de 146.352.985,65 lei, din care 130.495.445,33 lei reprezintă valoarea eligibilă.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*