Primarul orașului Cernavodă, trimis în judecată de DNA pentru finanțarea nelegală a unui club sportiv cu peste nouă milioane de lei

Liviu-Cristian Negoiță, primarul orașului Cernavodă. FOTO CTnews.ro
Liviu-Cristian Negoiță, primarul orașului Cernavodă. FOTO CTnews.ro

Primarul orașului Cernavodă, Liviu Cristian Negoiță, a fost trimis în judecată, în stare de libertate, de către procurorii anticorupție din Constanța, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată.

Astfel, potrivit unui comunicat al DNA, în rechizitoriul întocmit procurorii au reținut că, în perioada aprilie 2017 – august 2019, Liviu Cristian Negoiță, în calitatea de primar al orașului Cernavodă, ar fi aprobat, fără respectarea dispozițiilor legale, un număr de 33 de ordonanțări din partea Primăriei municipiului Cernavodă, prin care ar fi fost dispusă plata nelegală a sumei totale de 9.307.790 lei, în folosul unui club sportiv.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Consiliul Local Cernavodă nu a aprobat constituirea ca parte civilă împotriva lui Liviu Cristian Negoiță.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanța cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*