Bogdan Huțucă: „Sprijinul acordat Ucrainei de către țara noastră va avea un impact pozitiv asupra relațiilor diplomatice”

Deputatul Bogdan Huțucă / Președintele PNL Constanța. FOTO Arhiva personală
Deputatul Bogdan Huțucă / Președintele PNL Constanța. FOTO Arhiva personală

Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, este de părere că sprijinul pe care România l-a acordat Ucrainei de la începerea războiului de către Rusia va avea un impact pozitiv asupra relațiilor diplomatice ulterioare dintre cele două state.

„De la momentul invaziei Ucrainei de către Rusia și al începerii războiului sângeros, în țara noastră au intrat aproximativ un milion de ucraineni, conform datelor oficiale. Cu o mobilizare extraordinară, atât a guvernului, cât și a autorităților locale și a ONG-urilor, țara noastră s-a arătat extrem de solidară, sprijinindu-i pe ucrainenii care fugeau din calea războiului. Copii, mame și bătrâni și-au găsit o aripă protectoare în țara noastră, iar acest lucru nu doar că a fost apreciat pe plan european, dar a fost și extrem de bine văzut în Ucraina”, a explicat situația Bogdan Huțucă pe pagina sa de Facebook.

El spune că în ultima perioadă se poate observa cum la nivelul declarațiilor făcute de la cel mai înalt nivel, relația dintre România și Ucraina s-a schimbat considerabil în bine, iar cuvintele „parteneri”, „prieten adevărat”, „sprijin” și „solidaritate” nu sunt doar un uz și o curtoazie diplomatică, ci o realitate.

„Sprijinul multidimensional acordat Ucrainei de către țara noastră va avea un impact pozitiv asupra relațiilor diplomatice. Într-o intervenție televizată, șeful diplomației române, Bogdan Aurescu, a detaliat aceste lucruri, iar pe lângă cooperarea economică, pe agenda celor două state rămâne acordarea de drepturi extinse comunității române din Ucraina. Practic, conform declarațiilor ministrului de externe, românii din Ucraina se vor bucura de aceleași drepturi ca ucrainenii din România, țara noastră fiind cunoscută ca având standarde înalte privind minoritățile naționale”, a precizat parlamentarul constănțean.

El mai spune că acest subiect era așteptat de opinia publică din România și este de apreciat că efortul făcut de țara noastră creează premise și noi realități după terminarea războiului.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*