Primăria Saligny investește în modernizarea educației. Școala Gimnazială Nr. 1 a mobilier nou și echipamente moderne

Primăria Saligny. FOTO: Primăria Saligny

Primăria comunei Saligny din județul Constanța arată că se preocupă serios de aducerea calității educației la cele mai noi standarde. Pe 5 iunie, de Ziua Învățătorului, administrația publică locală anunță că a primit, recent, mobilier nou pentru Școala Gimnazială Nr. 1.

Conform listei de achiziții, preșcolarii și elevii de ciclu primar și gimnazial care învață la această școală vor beneficia, de anul școlar viitor de bănci noi-nouțe, mai exact 180 de bănci reglabile după înălțimea fiecărui copil, dulapuri individuale pe care le vor putea personaliza cu numele lor și unde își vor putea ține ghiozdanele și alte rechizite.

Trei corpuri de bibliotecă concepute și asamblate pentru înălțimea prichindeilor de grădiniță își vor găsi, de asemenea, locul în sălile de clasă și vor adăposti cărțile de povești care să inspire imaginația celor mici. Educatoarele, învățătoarele și profesorii vor preda, de asemenea, de la catedre noi nouțe.

Proiectul s-a realizat cu finanțare obținută prin PNRR, 770.319,42 de lei mai exact, sumă nerambursabilă. De altfel, semnarea proiectului numit „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unității de învățământ preuniversitar conexe din comuna Saligny, jud. Constanța” a avut loc în vara anului trecut, obiectivul fiind acela de a asigura un proces educațional de calitate, modern pentru elevii Școlii Gimnaziale Nr. 1 Saligny.

Și sala de sport a aceleiași școli beneficiază de dotări de actualitate. În februarie, anul acesta, Primăria a reușit să obțină o finanțare guvernamentală de 57.715 lei, bani pe care i-a investit în două dulapuri de depozitare a materialelor sportive, în care au intrat deja seturi noi de mingi de baschet, fotbal și volei, precum și seturi de palete de badminton și ping-pong. Sala de sport va avea băncuțe noi, saltele noi, panouri cu inele de baschet, atât pentru interior, cât și pentru exterior, porți de handbal cu plasă, de asemenea pentru exterior, dar și două lăzi cu nisip kinetic. Practic, elevii nu vor mai avea nicio scuză să nu participe la orele de educație fizică, atât în sală, cât și în curtea școlii, atunci când vremea este bună.

Pentru ca proiectul să fie complet finalizat, Școala Gimnazială Nr.1 mai trebuie să primească dotările din componenta de IT. Mai exact, în momentul de față se derulează procedura de achiziție pentru calculatoare, laptopuri și imprimante, camere web pentru videoconferință, dar și scannere, astfel încât fiecare sală de clasă să poată beneficia de dotări digitale care să faciliteze accesul la o educație mai de calitate. În total, din suma integrală alocată în bugetul proiectului, pentru dotările IT sunt necesari 342.355,44 lei.

„Educația copiilor noștri merită să fie o prioritate. Am aplicat încă din 2023 pentru accesare de fonduri prin Programul Național de Redresare și Reziliență astfel încât să obținem banii necesari pentru a schimba complet mobilierul școlii și al grădiniței din comună, dar și pentru a dota sala de sport așa cum se cuvine. Suntem mândri că preajma zilei de 1 Iunie, Ziua Copilului, și a datei de 5 iunie, Ziua Educației, a Învățătorului, am putut anunța progresul și rezultatele acestor proiecte de finanțare”, a declarat primarul Ion Beiu.

Investițiile în educație pe care administrația publică locală din Saligny le face mai vizează și un proiect mai amplu de reabilitare termică a grădiniței din localitate. Startul acestui proiect în valoare totală de 1.568.398,56 de lei s-a dat încă din primăvara anului trecut, însă o lucrare eficientă și sustenabilă necesită timp pentru finalizare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*