Primăria Poarta Albă va înființa în comună o pistă specială pentru biciclete, cu o lungime de peste doi kilometri

Primarul comunei Poarta Albă, Vasile Delicoti. FOTO Ctnews.ro

Primăria Poarta Albă a lansat recent o licitație publică pentru atribuirea serviciilor de asistență tehnică de specialitate și execuția lucrărilor din cadrul proiectului „Înființare piste de cicliști în comuna Poarta Albă, județul Constanța”.

Scopul acestui proiect este de a îmbunătăți infrastructura necesară pentru transportul verde la nivelul localității. Pe termen mediu și lung, modernizarea infrastructurii va avea un impact major în dezvoltarea economică-socială a comunei, prin creșterea siguranței circulației și dezvoltarea acesteia din punct de vedere urbanistic.

„În plus, în ultimii ani, există o tendință clară în rândul populației de a se îndrepta spre modalități de transport mai durabile din punct de vedere ecologic, cum ar fi mersul pe jos, mersul cu bicicleta sau utilizarea altor vehicule electrice ușoare. În acest context, investiția în infrastructura pentru transportul verde poate contribui semnificativ la creșterea gradului de mobilitate al populației, precum și la reducerea poluării și a emisiilor de dioxid de carbon”, a precizat primarul Vasile Delicoti.

Proiectul constă în implementarea unei piste de cicliști în lungime totală de 2.157 de metri. Traseul proiectat începe de la limita sud a intravilanului, se desfășoară adiacent drumului județean DJ 228A și se încheie în extravilanul localității, la intersecția cu drumul comunal DC 78. În intravilan, pista se va realiza pe partea stângă, iar în extravilan, până la intersecția cu drumul comunal DC 89, traseul pistei se va realiza pe partea dreaptă. Suprafața totală afectată de lucrări este de aproximativ 5.640 de metri pătrați.

„Implementarea unei piste de cicliști este deosebit de importantă în contextul actual, când ne confruntăm cu probleme majore de mediu și de trafic. Transportul verde, în special pe două roți, a devenit o alternativă viabilă pentru mulți oameni, fiind o modalitate sănătoasă, sigură și ecologică de a călători. O pistă de cicliști bine proiectată și executată poate face diferența în promovarea transportului verde și încurajarea oamenilor să își lase mașinile acasă”, a mai declarat Vasile Delicoti.

Durata contractului de lucrări este de 12 luni, valoarea totală a finanțării este de 1.556.474,05 lei, iar valoarea totală a contractului de lucrări este de 1.337.055 lei, la care se adaugă TVA. Proiectul este finanțat de Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta 10-Fondul Local, Investiția I.1.4 – Asigurarea Infrastructurii pentru Transportul Verde – Piste pentru Biciclete (și alte vehicule electrice ușoare) la nivel local/metropolitan.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*