FOTO Un nou tronson al bulevardului Mamaia a intrat în reabilitare

Un nou tronson al bulevardului Mamaia a intrat în reabilitare. FOTO: Primăria Constanța

Autoritățile locale constănțene continuă procesul de reabilitare și modernizare a bulevardului Mamaia.

Astfel, potrivit Primăriei Constanța, după finalizarea sectorului cuprins între strada I.G. Duca și strada Turda, se reabilitează tronsonul delimitat de strada Soveja, strada Zorelelor și sensul giratoriu de la Pescărie.

„Lucrările de reabilitare pe tronsonul delimitat de străzile Turda si Zorelelor sunt momentan oprite datorită intervențiilor pe care RAJA SA urmează să le aibă pe acest sector”, au transmis reprezentanții instituției.

Pe noul tronson care a intrat în reabilitare se vor înlocui bordurile, suprafețele pietonale vor fi reamenajate cu pavele moderne, iar calitatea zonei de spațiu verde va fi îmbunătățită. Scuarul median va fi reconfigurat pentru a fi create noi breșe de întoarcere pe fiecare sens de mers. La final, se vor reabilita suprafețele carosabile prin frezarea stratului de uzură și așternerea unui asfalt de tip MASF, rezistent la traficul greu și intens.

„Prin acest amplu proiect de reabilitare se urmărește creșterea accesibilității pentru pietoni și extinderea zonelor pietonale, creșterea calității și ponderii transportului public, creșterea măsurilor de siguranță pentru automobiliști, pietoni și bicicliști, realizarea de piste de biciclete, reducerea poluării aerului în ceea ce privește emisiile de noxe și a nivelului de zgomot și îmbunătățirea aspectului urbanistic și a mediului ambiental”, au mai precizat sursele citate.

Constănțenii care locuiesc sau tranzitează zona respectivă sunt rugați să nu își parcheze autoturismele pe trotuar sau pe carosabil.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*