Primăria Ovidiu organizează între 28-30 iunie Festivalul Cântecului Popular “Elena Roizen”

Festivalul Cântecului Popular "Elena Roizen"

Potrivit tradiției, în cadrul Zilelor orașului Ovidiu, ce se desfășoară în perioadă 28-30 iunie, Primăria Ovidiu organizează ediția a XII-a, a Festivalului Cântecului Popular “Elena Roizen”.

În cadrul acestui eveniment în parteneriat cu Centrul Cultural Județean „Teodor T. Burada” Constanța, la inițiativa primarului George Scupra, primăria Ovidiu va dedică un moment în memoria artistei Elena Ionescu Cojocaru, și începând din acest an va fi acordat și un trofeu cu numele regretatei interprete de cântec populară.

Cei care doresc să se înscrie la Festival ca și concurenți, găsesc detalii AICI.

Elena Ionescu-Cojocaru era considerată una dintre cele mai îndrăgite cântărețe de muzică populară din Dobrogea. Originară din satul Moşneni, judeţul Constanţa, Elena Ionescu Cojocaru a înfiinţat şi coordonat grupurile de elevi „Altiţe dobrogene” şi „Fiii Dobrogei”.

Elena Ionescu-Cojocaru a absolvit Facultatea de Muzică din Braşov şi Conservatorul „Ciprian Porumbescu” din Bucureşti.

Elena Ionescu-Cojocaru a murit în cursul zilei de  9 decembrie 2018, la vârsta de 68 de ani din cauza unor complicații cardiace.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*