Primăria Năvodari organizează o acțiune de dezinsecție aeriană pentru a combate insectele dăunătoare

Primăria Năvodari desfășoară o acțiune de dezinsecție aeriană pentru a combate insectele dăunătoare. FOTO: Primăria Năvodari

Primăria orașului Năvodari anunță că, în colaborare cu autoritățile competente, a organizat o acțiune amplă de dezinsecție aeriană pentru a combate prezența insectelor dăunătoare pe teritoriul orașului. Această acțiune este parte a unui program de igienizare și protecție a sănătății publice, având drept obiectiv reducerea populației de țânțari, insecte zburătoare, căpușe, gândaci și alte insecte târâtoare.

Potrivit anunțului oficial emis de Primăria Năvodari, acțiunea de dezinsecție aeriană a început în dimineața zilei de vineri, 9 iunie, și va avea loc și sâmbătă dimineață, între orele 05.00 și 07.30. Prima zi a fost dedicată acoperirii zonei de litoral și a localității Mamaia Sat, în timp ce a doua zi va viza cartierele din interiorul orașului.

Pentru efectuarea dezinsecției, autoritățile municipale au optat pentru utilizarea insecticidului Solfac Trio EC 140 NF, un produs omologat în combaterea eficientă a insectelor dăunătoare. Cu toate acestea, Primăria Năvodari îndeamnă cetățenii să evite zonele în care se desfășoară acțiunea, pentru a minimiza riscul de expunere la substanțele chimice folosite.

De asemenea, apicultorii din Năvodari sunt rugați să ia măsuri speciale pentru a proteja stupii în timpul dezinsecției. Primăria recomandă izolarea temporară a stupilor sau acoperirea acestora cu plase de protecție pentru a evita contactul albinelor cu insecticidul.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*