Primăria Mangalia preia activitatea fostei Administrații a Domeniului Public. Primarul Cristian Radu: “Până acum nu puteam să schimbăm niciun bec de pe stradă”

Primăria Mangalia. FOTO Adrian Boioglu
Primăria Mangalia. FOTO Adrian Boioglu

Primăria Mangalia va prelua întreaga activitate a fostei Administraţii a Domeniului Public şi Privat (ADPP), aflată în subordinea Consiliului Local. Primarul Cristian Radu spune că instituția, înființată la începutul anilor 2000, a fost doar un “robinet prin care unii politicieni locali sifonau fonduri uriaşe din banul public şi mai ales terenurile din oraş şi staţiuni”.

“În ultimii ani, am fost blocat sistematic de unii consilieri locali, de fiecare dată când am propus desfiinţarea ADPP. Abia după alegerile de anul trecut am putut avea susţinerea unei majorităţi pentru ca Primăria să preia activitatea ADPP, documentaţia fiind acum în faza finală. Mă refer aici la tot ce înseamnă domeniul public: locuri de joacă, baze sportive, cimitire, parcări, etc. Niciuna din toate acestea nu este încă în administrarea primarului, ci a Consiliului Local, prin ADPP”, a explicat primarul de la Mangalia.

Primăria urmează să preia documentația iluminatului public de la ENEL. Edilul spune că până acum nu putea să schimbe nici măcar un bec pentru că ar fi comis o infracțiune.

“Zilele acestea, vom continua acţiunile de dezisecţie, precum şi cele de întreţinere a spaţiilor verzi, prin cosirea ierbii şi toaletarea vegetaţiei din zonele publice. Ne cerem scuze, totodată, pentru defecţiunile de la unele locuri de joacă, dar, aşa cum v-am spus mai sus, trebuie să finalizăm preluarea activităţii de la ADPP la Primărie, pentru a le putea repara”, a mai spus Cristian Radu.

Edilul este de părere că o situația la fel de gravă este proiectul portului turistic din oraș care a fost făcut de o firmă ce a intrat în faliment. Reparațiile lăsate de izbeliște nu au putut fi făcute nici de către Primărie pentru că erau în garanție. În plus, documentele de proveniență pentru stâlpi și mobilierul urban sunt de negăsit.

“Sunt aspecte juridice care par minore, la o primă vedere, dar care pot avea consecinţe grave dacă nu respectăm legea. Într-adevăr, cetăţeanul judecă primarul în funcţie de cum arată oraşul. Dar pentru a ne face treaba corect, legal şi cu rezultate pozitive pe termen lung, trebuie mai întâi să punem în ordine ceea ce alţii au încurcat intenţionat, de-a lungul anilor, pentru a pune mâna pe terenurile de milioane de euro, din oraş şi staţiuni”, a încheiat primarul de la Mangalia.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*