O lebădă salvată de pompierii constănțeni a participat apoi la o misiune a acestora

Lebăda salvată de pompierii constănțeni. FOTO ISU Constanța

Pompierii constănțeni au salvat o lebădă, refugiată pe acoperișul unei clădiri din Constanța, iar pasăre a participat apoi, nu neapărat cu voie, și la o intervenție a salvatorilor la un incendiu.

„112! Ce urgență aveți?”

„- Este o lebădă pe acoperișul unei clădiri. Pare dezorientată și nu poate să zboare. Cred că este înghețată de frig. Este o clădire cu două niveluri, nu foarte înaltă”.

„- Am înțeles! Am trimis un echipaj.”

Doi dintre pompieri au urcat pe acoperișul clădirii și au reușit să prindă lebăda cu ajutorul unei pături. Nu a fost foarte greu. Lebăda era agitată însă nu părea să fie foarte speriată de oamenii îmbrăcați în costume ciudate și cu căști pe cap. Salvatorii au așezat-o într-o geantă în care își păstrează costumul aluminizat și au coborât-o cu ajutorul unei cordițe.

„- N-am apucat să strângem cordița când am primit din dispecerat o altă intervenție: un incendiu la anexa unei case din municipiul Constanța. Nu mai aveam timp de stat pe gânduri. Trebuia să ajungem acolo imediat. Am luat lebăda și am plecat cu ea la intervenție!”

„- Nu ne-a făcut nicio problemă. A stat cuminte în autospeciala de stingere și a urmărit tot ce se petrecea în jurul ei.”

Cel mai probabil, lebăda s-a refugiat pe acoperiș, a înghețat de frig și nu a mai putut să zboare. Însă când a dat de căldură, a început să își revină.

„- După ce am lichidat incendiul, i-am dat să bea apă și a început să ne sâsâie. Pe doi dintre colegi i-a și ciupit. Pe semne că i-au priit condițiile de și-a reluat obiceiurile!”

Dacă tot au avut coleg înaripat, din anexa incendiată, pompierii au salvat nu mai puțin de 20 de găini!

Servantul patru si-a încheiat misiunea când a fost preluat de reprezentanții Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța. Până atunci, a fost „la datorie”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*