Primăria Hârșova implementează un proiect cu finanțare nerambursabilă destinat copiilor

Primăria Hârșova. FOTO Adrian Boioglu

Un nou proiect cu finanțare nerambursabilă destinat copiilor Hârșovei este în curs de implementare. Hârșova investește în copii, în activitățile culturale, pentru ca tradițiile și obiceiurile să poată să fie păstrate și transmise generațiilor următoare.

Primăria Hârșova, ca beneficiar lider derulează în prezent Proiectul „Hârșova-Dobrichka, Together on the beautiful road of sustainable development through cross border culture”, EMS Code: ROBG-456, cofinanțat în cadrul INTERREG V-A România Bulgaria, pe o durată de 36 luni.

Până în prezent s-au achiziționat costume populare și instrumente muzicale noi, urmând a se achiziţiona şi monta instalaţii tehnice de iluminare şi sonorizare, precum şi echipamente electrice şi electronice, în paralel cu executarea unor lucrări de reabilitare a clădirii, toate făcând parte dintr-o strategie de valorificare a patrimoniului cultural.
Mult succes artiștilor și instructorilor!

Proiectul derulat de Primăria Orașului Hârșova, destinat dotării și modernizării Casei de Cultură, continuă și cu achiziţionarea şi montarea de instalaţii tehnice de iluminare şi sonorizare, precum şi a unor echipamente electrice şi electronice (calculatoare etc.) necesare unei cât mai bune desfăşurări a activităţii în această instituţie de cultură.

Până în acest moment, artiștii din cluburile de dans au primit costume populare dobrogene pentru fete, alcătuite din ie, poală, fotă, bata, ilic, maramă, pantofi; costume populare dobrogene pentru băiat format din pălărie, cămașă, fustiță, brâu, ilic, pantalon, pantofi, în valoare de 99.680 lei, din care contribuția orașului este de 2%, respectiv 1.994 lei.

Instrumentiștii au primit 2 pachete cu instrumente muzicale, fiecare pachet fiind compus din: 1 Sintetizator/ Orgă, 1 Pedala expresie, 1 Stereo Keyboard Amplifier, 2 Acordeoane electronice, 3 Chitare electroacustice, 3 Amplificatori Chitară electroacustică, 3 Curele chitară, 3 Huse chitară electroacustică, 3 Chitare Bass, 3 Amplificatori Chitară Bass, 1 Set tobe, 1 Drum Throne Saddlerform, 1 Pedală Bass Toba, 6 Cabluri 6.3 mm Jack Male-Jack Male (5m), 4 Cabluri 6.3 mm Jack Male-Jack Male (10m). Valoarea achiziției este de 160789.92 lei, contribuția orașului fiind de 2%, respectiv 3.216 lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*