Primăria Constanța susține că dorește modificarea vitezei de deplasare către Valu lui Traian, dar se opune Serviciul Rutier

Ieșirea din Constanța către Valu lui Traian. FOTO Primăria Constanța

Primăria Constanța susține că dorește modificarea vitezei de deplasare către Valu lui Traian, de la 50 la 70 km/h, dar se opune Serviciul Rutier.

“Primăria Constanța a inițiat încă o dată demersuri pentru ca viteza de deplasare pe tronsonul de drum delimitat de străzile Bucegi și Crețoiu să fie de 70 de km/h.

Astfel, Comisia de Circulație a avizat  modificarea limitei de viteză a autovehiculelor de la 50 la 70 de km/h. Pentru ca schimbarea să poată fi aplicată este necesar însă avizul Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Constanța.

Precizăm că municipalitatea a solicitat încă de la preluarea în adminstrare a acestui sector de drum intens circulat ca viteza de deplasare să fie de 70 de km/h, dar, în scopul prevenirii accidentelor rutiere, solicitarea nu a primit aviz favorabil din partea Serviciului Rutier.

Chiar dacă  acest sector de drum a fost reîncadrat în categoria funcțională a drumurilor de interes local, riscul de producere a accidentelor este unul minor, nu înregistrează trafic pietonal, nu sunt treceri de pietoni în zonă sau case, iar reducerea vitezei de deplasare nu ar face decât să îngreuneze traficul rutier.

Creșterea vitezei de circulație la 70 km/h pe acest sector aglomerat ar contribui la fluidizarea traficului și la reducerea timpilor de condus pentru șoferi” – Primăria Constanța.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*