Animal Society continuă programul de sterilizare gratuită şi ajunge, în premieră, în Năvodari

Primăria Constanța și Asociația Animal Society au decis să prelungească astăzi colaborarea. FOTO Animal Society

Animal Society, în parteneriat cu Four Paws International și cu sprijinul Primăriei Năvodari, va desfășura o campanie de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună din oraș, în perioada 24 mai – 4 iunie.

„Din ce în ce mai mulți reprezentanți ai autorităților locale ne solicită sprijinul, conștientizând importanța și impactul sterilizării – singura metodă umană, eficientă și responsabilă de control al suprapopulației câinilor și pisicilor de rasă comună. Am primit multe mesaje din partea cetățenilor din Năvodari, care și-au exprimat interesul față de o astfel de campanie. Ne bucură acest parteneriat, prin care vom reuși să contribuim la schimbarea în bine a situației actuale a acestor animale, cu impact pozitiv pe termen lung pentru întreaga comunitate din Năvodari”, spune președintele Animal Society, Anca Tomescu.

Programările se pot efectua printr-un apel la numărul de telefon 0754/208.630, începând cu data de 25 mai, când echipa Animal Society se va afla în Năvodari și va efectua operații de sterilizare la sediul Biobaza Năvodari – Strada Luminei FN.

Primăria Orașului Năvodari își propune să continue acțiunile de sterilizare gratuită a câinilor și pisicilor de rasă comună de pe raza UAT Năvodari și dezvoltă în acest sens parteneriate cu organizații non-guvernamentale de profil. Toate colaborările vor avea un impact pozitiv pe termen lung pentru toți locuitorii orașului Năvodari, precum și pentru turiștii care aleg stațiunea Mamaia Nord drept destinație de vacanță.

„În parteneriat cu Animal Society suntem pregătiți să demarăm încă o campanie de sterilizări gratuite a animalelor de pe raza orașului Năvodari. La această campanie vor participa voluntari și șase medici care vor steriliza și deparazita câinii de rasă comună de pe raza U.A.T. Năvodari, începând cu 25 mai, timp de două săptămâni. Consider că soluția sterilizării este singura viabilă pentru a stopa înmulțirea necontrolată a animalelor fără stăpân și primul pas spre normalitate”, a precizat viceprimarul orașului Năvodari, Costel-Aurelian Dumitrașcu.

Sterilizarea reprezintă soluția responsabilă, umană și sustenabilă a problemei înmulțirii necontrolate și a suprapopulației câinilor și pisicilor de rasă comună. Totodată, conform legii nr. 258/26.09.2013, sterilizarea câinilor de rasă comună este obligatorie, iar nerespectarea prevederilor legale se amendează cu sume cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*