Primăria Constanța solicită cetățenilor să depozite deșeurile în spațiile special amenajate

Deșeuri aruncate la întâmplare pe eco-insula de pe strada Tulcei. FOTO Primăria Constanța

Deși Primăria Municipiului Constanța pune la dispoziția locuitorilor insule ecologice pentru colectarea selectivă, există situații când deșeurile se aruncă fără să se țină cont de destinația acestora. Imagini cu deșeuri aruncate la întâmplare au fost surprinse chiar zilele trecute la eco-insula de pe strada Tulcei.

Cei care recurg la asemenea gesturi ignoră faptul că aruncarea necontrolată a deșeurilor poate un impact major asupra sănătății noastre și asupra mediului în care trăim.

În Constanța, există 14 insule ecologice digitalizate pentru colectarea separată a deșeurilor. Insulele ecologice dispun de 5 containere pentru colectarea deșeurilor pentru toate fracțiile: biodegradabil, rezidual, sticlă, plastic și metal, hârtie și carton.  Accesul utilizatorilor este asigurat pe baza unei cartele GSM. Datele sunt agregate și utilizate într-un sistem de monitorizare și raportare. Sunt colectate informații privind volumele și tipurile de deșeuri colectate. De asemenea, aceste dispozitive asigură eliminarea în mare proporţie a mirosurilor neplăcute, a vandalizării, a aspectului neplăcut pe care actualele platforme îl au.

Până la sfârșitul anului viitor, încă 275 de eco-insule vor completa infrastructura necesară pentru colectarea separată a deșeurilor. Prin acest proiect, Primăria Constanța urmărește reducerea cantității de deșeu rezidual (acela care se duce la groapa de gunoi), selectând toate materialele care pot fi reciclate și care se pot introduce în circuituri noi de producție (resurse care se reciclează și se reutilizează) și îmbunătățirea calității vieții cetățenilor orașului.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*