Primăria Constanță plătește peste un sfert de milion de lei pe un echipament „de ultimă generație” pentru pus borduri

Echipament de ultimă generație pentru pus borduri. FOTO Primăria Constanță

SC Confort Urban, societate aflată în subordinea Primăriei Municipiului Constanța a achiziționat un echipament vacumatic mobil cu transmisie proprie pentru montat borduri. Noul utilaj folosit pentru modernizarea trotuarelor a costat peste un sfert de milion de lei.

Potrivit Primăriei Constanța, noul utilaj, produs de compania germană OPTIMAS, permite creșterea calității lucrărilor de execuție, utilizând tehnologia integrată de prindere cu vacuum.

„Vorbim despre o producție zilnică de aproximativ 200 de metri de borduri montate pe zi, în comparație cu 60 de metri montați manual”, precizează reprezentanți ai instituției.

Mai mult, flexibilitatea echipamentului permite accesul în spații înguste, fiind potrivit și pentru căile pietonale cu dimensiuni reduse.

„Utilajul de ultimă generație asigură o mai bună manevrabilitate a bordurilor și dalelor care pot depăși 100 kg, fără efort fizic. Utilajul poate opera și pe un teren accidentat, fiind echipat cu un șasiu cu două șenile de cauciuc. Brațul vertical poate fi echilibrat hidraulic instant pentru a putea poziționa exact chiar și elemente de beton foarte grele pe amplasamente neuniforme. Construcția solidă și elementele integrate asigură o logistică și o eficiență optimă, precum și o protecție a sănătății angajaților”, au mai precizat sursele citate.

Echipament de ultimă generație pentru pus borduri. FOTO Primăria Constanță

Utilajul este pus în funcțiune în aceste zile pe strada Liliacului, unde se desfășoară lucrări de reabilitare a suprafeței pietonale. Valoarea contractului este de 243.800 de lei, fără TVA.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*