Primăria Constanța plătește 900.000 euro pentru un serviciu de asistență tehnică pentru toate fondurile europene structurale și de investiții.

Primarul Decebal Făgădău a semnat alături de reprezentanții celorlalte instituții acordul și preacordul. FOTO Primăria Constanța

Primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău, a semnat în cursul zilei de 9 octombrie Acordul de asistență tehnică cu Banca Mondială și Preacordul de finanțare cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Primul document, încheiat în premieră europeană cu o unitate administrativ-teritorială, are ca obiect principal dezvoltarea urbană durabilă și competitivă a municipiului Constanța. Acordul prevede acordarea de asistență de specialitate de către reprezentanții Băncii Mondiale în: consolidarea capacității de planificare și management al investițiilor, îmbunătățirea capacității de management al activelor municipale și de regenerare urbană, sporirea gradului de competitivitate a zonei metropolitane. Practic, începând cu finele acestui an, pentru suma de 900.000 de euro și pe o perioadă de trei ani, municipiul Constanța va beneficia de cel mai prestigios serviciu de asistență tehnică pentru toate fondurile europene structurale și de investiții.

Preacordul de finanțare cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare presupune contractarea unui împrumut în valoare de 20.000.000 de euro, pentru o perioadă de 12 ani, cu o perioadă de grație de până la 2 ani, pentru: achiziționarea și implementarea unui sistem de management al traficului, reabilitarea infrastructurii de transport urbane și a iluminatului public, trei dintre marile priorități ale actualei administrații constănțene.
Tot astăzi, în cadrul aceluiași eveniment, au fost aprobate Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană și Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, documente strategice elaborate pentru Zona Metropolitană Constanța.

Primarul Decebal Făgădău apreciază că semnarea acordului cu Banca Mondială și a preacordului cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare reprezintă încă o garanție a seriozității și bonității administrației locale, un cec în alb pe care cele mai importante structuri financiare din lume îl oferă municipiului Constanța. De asemenea, Strategia Integrată și Planul de Mobilitate arată că administrația va urma o linie strategică, coerentă și rațională de dezvoltare, fapt care va transforma municipiul Constanța într-un oraș modern și civilizat, cu adevărat european.

Banca Mondială a fost reprezentată de Suzy Yoon-Yildiz, manager executiv de țară, și David Silsen, manager de bune practici, iar Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare de Venera Vlad, director asociat pentru România.

La evenimentul de astăzi au mai participat Luminița Mihailov, directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-est, precum și primarii sau reprezentanții unităților administrativ-teritoriale care compun Zona Metropolitană Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*