Primăria Constanța organizează o consultare publică în vederea amenajării unui nou parc în zona DN 3C Constanța

FOTO Ovidiu Oprea

Primăria Constanța organizează o consultare publică în vederea amenajării unui nou parc în zona DN 3C Constanța.

Noul parc ar urma să fie amenajat într-o zonă în care Primăria Constanța a anunțat că intenționează dezvoltarea unui nou cartier al orașului, care să fie proiectat la norme și standarde optime, introducând în intravilan suprafețe pe care orașul se va extinde. Pentru aceasta, în prezent s-ar pregăti documentația de urbanism, pentru o suprafață de aproximativ 300 de hectare, de-o latură și alta a drumului ce face legătura cu Ovidiu, la nord de bulevardul Aurel Vlaicu – după sensul giratoriu de la Jumbo, între calea ferată și o serie de parcele care fac parte teritoriul extravilan al UAT Constanța.

„Deficitul de spațiu verde amenajat în scop de recreere, sport, promenadă și petrecerea timpului liber la nivelul municipiului Constanța este o realitate pe care locuitorii o resimt zilnic și pentru care au fost lansate solicitări de-a lungul timpului. Realizarea unui parc public reprezintă o necesitate atât pentru locuitorii existenți, cât și pentru cei viitori, în condițiile unei dezvoltări urbane în continuă creștere”, au anunțat reprezentanții instituției.

Drept urmare, în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România, Primăria Municipiului Constanța organizează un concurs public de soluții pentru un nou parc municipal, în jurul axei DN 3C, o zonă cu potențial de dezvoltare în viitor. În acest sens, a fost demarat procesul de consultare publică, un demers indispensabil oricărei inițiative contemporane de remodelare a spațiului public. Publicul larg este invitat în primă fază să urmărească prezentarea online încărcată la link-ul următor: https://youtu.be/HFZd53Fto-Y.

„Prin intermediul acestui chestionar online, pot fi transmise opinii și completări privitoare la valorile care fundamentează tema de proiectare, așa cum au fost descrise în prezentare. Ulterior, echipa de elaborare a temei va întocmi un raport care să sistematizeze reacțiile primite din partea publicului și pe care îl va prezenta în cadrul unei dezbateri publice organizate de Primăria Municipiului Constanţa”, au mai transmis sursele citate.

Chestionarul conține 18 secțiuni scurte care urmăresc îndeaproape structura prezentării online. Publicul este invitat să își exprime poziția față de principiile prezentate prin selectarea unui răspuns predefinit (Sunt de acord/Nu sunt de acord) sau introducerea unui răspuns detaliat: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd1QX44u2-1UgX0i1Mms_Brp2cnFiwnLV_un8aUw3vd84i75g/viewform

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*