Amenzi de peste 35.000 de lei, în urma acțiunilor de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul pandemiei

Acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul pandemiei. FOTO IPJ Constanța

Polițiști din municipiul Constanța, împreună cu jandarmi ai IJJ Constanța, respectiv GJM Tomis și lucrători din cadrul Poliției Locale Constanța au organizat, în cursul zilei de sâmbătă, 03 aprilie, acțiuni pe linia verificării respectării măsurilor impuse prin Legea 55/2020, pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Potrivit IPJ Constanța, la activități au participat peste 50 de forțe de ordine, fiind verificate 105 societăți comerciale și legitimate peste 300 de persoane. Totodată, polițiștii au oprit pentru control 120 de autoturisme. În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 124 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 36.335 de lei.

Exemple:

  • Polițiștii Secției 1 s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, pe terasa unui restaurant de pe bulevardul Mamaia se desfășoară activități încălcându-se prevederile legale. În urma verificărilor, polițiștii au constatat faptul că terasa respectivă este împrejmuită cu pereți și acoperiș retractabili, care se aflau în poziția închis. Administratorul societății comerciale a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform Legii 55/2020.
  • Polițiștii Secției 3 s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că două societăți comerciale, ambele cu punctul de lucru pe strada Mangaliei din municipiu, au loc acte de comerț în afara programului 05.00 – 18.00, încălcându-se prevederile Legii 55/2020. Administratorii societăților comerciale au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei fiecare, conform Legii 55/2020.
  • Totodată, polițiștii Secției 1 Rurală Constanța au constatat faptul că pe terasa unui bar de pe strada Tiberiu Brediceanu din localitatea Agigea se desfășoară acte de comerț în afara programului 05.00 – 18.00, încălcându-se prevederile Legii 55/2020. Administratorul societății comerciale a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei fiecare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*