Primăria Constanța are un nou site. “Inactivitatea” primarului este acum și mai evidentă

Site-ul Primăriei Constanța
Site-ul Primăriei Constanța

Primăria Constanța și-a lansat noua pagină web. Reprezentanții instituției au lăudat creația drept una cu o “structură îmbunătățită față de varianta anterioară, care permite utilizarea cu ușurință și poate fi accesat de pe orice terminal fix sau mobil. Noul site oferă facilități și posibilități suplimentare precum: depunerea de sesizări online, sondaje de opinie, lista parcărilor rezidențiale, lista operatorilor economici autorizați, plata amenzilor online, etc.”.

Echipa “Constanța NEWS” a verificat noul site pentru a vedea cât de utilă și ușor de folosit este investiția din bani publici. Trebuie spus că simplul efort de a modifica vechiul site este de apreciat. Problema este că noua pagină este departe de a fi un produs complet. Evident, totul este remediabil, dar nu este acceptabil ca o instituție care cheltuie atâția bani să primească un produs neterminat.

Site-ul este într-adevăr accesibil de pe terminalele smartphone. Dincolo de felul în care arată interfața, conținutul lasă foarte mult de dorit. Am încercat, de exemplu să găsim declarațiile de avere ale aleșilor locali. Pe pagina special creată în acest sens nu poți vedea decât CV-urile (incomplete) ale celor din Consiliul Local. Unii dintre consilieri nu au nici măcar CV, iar alții nu și-au bătut capul să ofere o poză pentru a fi publicată pe site.

Și mai interesant este capitolul “Agenda publică a conducerii”. Dacă ne luam după aceasta vedem că primarul Decebal Făgădău nu are niciun fel de activitate publică. Greu de crezut că un edil al unui mare oraș este inactiv, nu-i așa? iar faptul că Agenda Publică goală apare pe prima pagina a site-ului este fie o gafă a celor care au creat interfața, fie un mod de a ne arăta nouă, constănțenilor, cât de ocupați sunt cei care ne conduc.

Cine e curios să afle cum mai arată stațiunea Mamaia sau orașul Constanța va avea surpriza să constate că fotografiile de pe noul site au fost realizate în urmă cu 10-15 ani și că parcul Aqua Magic este principala distracție din stațiune.

Informațiile despre primarul Decebal Făgădău nu au încăput probabil pe noul site, așa că dezvoltatorul a ales să-i trimită pe cei interesați pe site-ul de campanie al edilului.

Din punct de vedere tehnic, noul site este realizat cu ajutorul platformei de management de conținut “Sitefinity”. Developerii au uitat să adauge titluri pentru pagini, așa că noul site nu este deloc adaptat regulilor SEO. Din același punct de vedere putem să menționăm lipsa unei metode facile de a descărca toate anunțurile de interes public sau comunicatele de presă (Exemplu: Feed RSS).

Căutarea pe site are și ea mari lacune. Motorul folosit este practic inutilizabil. Noi am încercat să găsim ceva despre activitatea primarului și la căutarea după numele “Făgădău” am primit rezultate ZERO.

Valorea estimată a acestui nou site, așa cum era ea publicată pe SEAP, a fost de aproape 130.000 lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*