FOTO Incendiu la mănăstirea Stejaru din județul Constanța. Arde acoperișul sălii de mese

Mănăstirea Stejaru. FOTO Arhiepiscopia Tomisului
Mănăstirea Stejaru. FOTO Arhiepiscopia Tomisului

Măicuțele de la mănăstirea Stejaru au intrat în panică duminică la prânz, atunci când acoperișul sălii de mese a fost cuprins de flăcări.

Incendiul s-a declanșat după ora 12.30. Cele cinci măicuțe și stareța se aflau în bucătărie atunci când au văzut că hornul centralei și acoperișul au luat foc. Ele au cerut ajutorul pompierilor militari. Două autospeciale de la Pompierii Hârșova au intervenit imediat. Grija echipelor de intervenție a fost ca focul să nu ajungă la biserică sau la chiliile măicuțelor.

Reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului au declarat, pentru Constanța NEWS, că măicuțele vor fi ajutate înainte ca iarna să-și intre în drepturi.

Mănăstirea Stejaru are o vechime de 12 ani. Conform Arhiepiscopiei Tomisului, ea a fost ridicată la propunerea părintelui Andrei Tudor, exarhul mănpstirilor dobrogene și cu încuviințarea primarului comunei Saraiu.

Biserica schitului a fost începută în anul 1934 şi a fost finalizată în anul 1943 şi sfinţită cu hramul Înălţarea Domnului de Episcopul Locotenent Eugen Laiu pe data de 11 iunie a anului 1943.

Arhitectura bisericii este în stil bizantin, în formă de cruce şi a fost proiectată de domnul arhitect Nicolae Panait. Catapeteasma si icoanele bisericii au fost lucrate la Tulcea în anul 1940 de meşterul Eremia Păvăluc. Interiorul bisericii nu a fost pictat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*